Vejce našleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, přidáme,olej mouku s práškem do pečiva, rum, rozinky a 2 malé sklenice kompotu (nejlepší jsou meruňky) i se štávou. Dobře rozmícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Vychladlou buchtu polijeme čokoládovou polevou.
2
V kastrulku nad parou necháme rozpustit 100 g ztuženého tuku (omega, lukana), vmícháme 5 lžic kakaa, 5 lžic moučkového cukru a 3 lžíce mléka, 1 a půl lžíce rumu. Třeme, až je poleva hladká.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Věra Michálková
|4. 7. 2006 08:52
Předpis jsem mírně upravila - přidávám 2 polévkové lžíce kakaa a 3 polévkové lžíce pšeničných otrub. K této kombinaci je ideální dýňový kompot, používám 0,7l zavařeninu, bez rozinek.Peču v moukou vysypané velké remoskové míse s bábovkovým středem asi 35 až 40 minut. Výsledek je skvělý i bez polevy.