Vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané těsto vlijeme do dortové formy (Dortový kruh podložíme pečícím papírem a upevníme zahnutím papíru na plechu.) a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Studený korpus odřízneme, prokrojíme a potřeme povidly.
2
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody a necháme nabobtnat. V horké sladké kávě pak rozmícháme nabobtnalou želatinu a vychladíme. Šlehačku ušleháme, lehce vmícháme chladnoucí kávu se želatinou. Pevný krém natřeme na povidla a zbývající nazdobíme na dort společně se strouhanou čokoládou.
Zajímavý recept, ráda bych zkusila, ale nejsem si jista, zda jsem postup správně Pochopila. krém se má dát na korpus a přiklopit druhým plátem nebo mezi oběma pláty budou jen povidla a krém se má dát nahoru? Také by bylo vhodné doplnit ingredience, chybí mi tam káva do korpusu a všechny suroviny na krém!