• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Moje rajská
Napište svůj komentář k receptu

Moje rajská

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moje rajská
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • olej
    • bobkový list
    • nové koření
    • tymián
    • cukr
    • sůl
    • pepř mletý kuličkový
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks rajský protlak nejlépe Italské v1/4 litrové krabičce

Postup přípravy receptu

1
Říkáte si rajská..., já si to říkala taky, než tu mou začali naši známí opěvovat. Tak se podělím.
2
Klasika, cibuli zeskovatět, přidat hnedle všecko koření (dávám dost, 2 bobkový, 8 a 8 nového a pepře a řádnou špetku tymiánu). Koření na oleji lépe pustí aroma. Zasypu moukou a nechám jí vybělet, zaliji studenou vodou a nechám rozvařit. Pozor, rádo ti utíká z hrnce.
3
Když se mouka rozvaří,napasuju tam protlaky - vážně víc, žádné šizení, jen tak je to pořádná rajská, nechám provařit, osladím a osolím podle chuti, my raději sladší, případně připdám malou kávovou lžičku octa. Je skvělá, žádná nastavovaná vybledlinka ;-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moje koláče

Moje koláče

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži

Moje rajčatová polévka se zelím a s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivka | 17. 10. 2014 10:30

    Dělám stejně, nej rajda co znám :-)

  • Eva S. | 24. 8. 2014 10:42

    MOJE RAJSKÁ: z cukru udělám cukrkandl,opatrně zaliji vařící vodou ,až se cukrkandl rozvaří,přidám celkem hodně raj.protlaku/i 4 plechovky/ a přidávám koření /bobový list,nové koření,nebát se dát i vícero hřebíčků,celý pepř,sůl.Tohle povařím cca 25 minut,a pak si udělám na másle zásmažku a pokud je řídká tak tam ještě přidám trochu škrobu.Povařím tak 5 minut a přecedím a dám tam ocet tak aby chuť vyzněla sladkokysele.Pak ušlehám šlehačku a zapravím do omáčky a naposledy tam přidám nastrouhaný česnek a tím je hotovo.Zkuste a uvidíte sami. :-)

  • jitka n. | 1. 2. 2012 11:32

    Je úžasná, dělala jsem ji přesně podle návodu a i když nejsem milovník rajské, tahle mě nadchla. Je úúúúžasnáááá!!! :-*

  • Alena | 30. 7. 2011 15:25

    Děkuji za rychlý a dobrý recept. Moc jsme si (i naše dětičky) pochutnali.

  • Terka | 18. 2. 2011 12:56

    také tak vaříme, někdy s bazalkou ale vždy s medem :) mnam

  • Petr | 4. 12. 2010 20:56

    dovařil jsem dle návodu, výborná a rychlá supr recept!!!

  • Hanka Nepeřená | 9. 7. 2010 11:53

    Moc dobrá, supr. Já přidávám i další bylinky: oregáno, tymyán, bazalku a saturejku - je to moc dobrá (asi lehce "divoká") kombinace. Tuto rajskou dělám na mletém mase, aby mužská část byla trochu spokojená :-)

  • Eva K. | 23. 1. 2010 16:59

    Vařím až na ten tymián a na množství protlaků na chlup stejnou, je vážně výborná :)

  • šárka hrubá | 10. 12. 2009 11:55

    Tak jsem ji ted uvařila a je moc dobrá,děkuji za recept.

  • Jana Ešnerová | 6. 12. 2009 15:57

    Dělám přesně stejnou, a se stejným úspěchem

  • Petra Behenská | 18. 11. 2009 17:03

    Teďjsem ji dovařila a je opravdu výborná,taky dávám za 1.

  • marci2 marci2 | 14. 8. 2009 20:04

    Výborná omáčka! Vařím ji stejně, jenom místo tymiánu dávám skořici a hřebíček. Dávám 1.

  • marci2 marci2 | 3. 8. 2009 12:08

    Tento výborný recept znám od dětství. Akorát přidávám hřebíček a skořici. Dávám za 1.

  • Alexandra Daňková | 23. 4. 2009 17:22

    Výborná, dávám 1

  • Zuzana Šindlerová | 20. 8. 2008 14:57

    Taky dělám přesně jako Simča, žádné pasírování, jen místo vodou nebo vývarem zalívám 100%ní rajčatovou šťávou, pak přidám jen jeden rajčatový protlak. Babička mě zase naučila nakonec zjemnit skleničkou mléka. Cukru trošičku, octa lžičku.

  • Simča Sládková | 19. 8. 2008 13:24

    Omlouvám překlep - tylián měl být TYMYÁN.

  • Simča Sládková | 19. 8. 2008 13:23

    Tak skoro přesně takto děláme rajskou i u nás. Snad jen malinké rozdíly: nenapadlo mně tam nikdy dát tylián (neříkám, že by to bylo špatné, možná někdy najdu odvahu a zkusím). Zato vždy dávám kousek skořice a 1 - 2 hřebíčky. Koření na tuk dám jako první, pak teprve - až se uvolní vůně - přidám cibuli atd. Pokud mám, zalévám vývarem. Dříve, než přidám protlaky (také mám někdy domácí od babičky), odstraním koření. No a my zase raději kyselejší, takže cukru trošku a lžičku octa vždy....:-). Moje babička - výborná kuchařka - pak závěrem omáčku přepasírovala, ale mně to rodina "zakázala", cibulku nakrájím hodně najemno a pak ji tam nechám...

  • petra hofmanová | 6. 4. 2008 15:16

    jo

  • Helena | 14. 3. 2008 19:23

    Do rajské nikdy nezapomenu dát bazalkuˇ,nejlépe čerstvé lístky,sušená už tak nevoní.Bazalku dávaly do rajské už naše pra-babičky,není pravda,že patří jen do italské.

  • maruš | 14. 3. 2008 12:27

    byla mňam mňam,dík:-)

  • Blanka L. | 21. 3. 2007 12:39

    dělám ji skoro stejně, jen ještě přidám jeden hřebíček a 1-2 kostky bujónu (podle množství omáčky), nechám tak 15min. povařit a pak propasíruju do čistého hrnce....ten tymián je tam bezva, ale nesmí se to s ním přehnat, stačí tak půl lžičky

  • Dagmar | 23. 1. 2007 10:40

    Moje rajská je tak jak je popsaná správně. Dávám ještěkdyž už se to vaří kečup, ale chillie. Neumíte si představit tu chutˇ.Žádná skořice,žádná smetana,tak jak píše autorka. Ještě zkuzte, když je to vše uvařené, propasírovat na sítku. Máte nádhernou , českou, pravou rajskou. Dobrou chuť. Pozn.když jsou pákivé papriky,naplnit mletým s rýží a papriky pustí do omáčky nepředstavitelnou chuť.

  • Maruš | 16. 1. 2007 10:25

    Jsem na tom jako paní Blanka.Jak je úrodný rok,tak mám spoustu domácích kečoprotlaků.Jinak do omáčky místo cukru a ml.skořice dávám trochu skořicového cukru.

  • Anonym | 16. 1. 2007 08:41

    Rajskou dělám do jakéhokoliv vývaru (stačí troška), nepoužívám protlak, ale buď loupaná krájená rajčata nebo rajčatový džus, není tak kyselý jako protlaky.

  • Blanka | 15. 1. 2007 20:59

    Mívám nadmíru svých vypěstovaných rajčat, takže si dělám domácí protlak a milé kuchařinky, mohu Vám říct, že taková rajská se s ničím nevyrovná. Přidávám bobkový list, hřebíček a mletou skořici a mí drazí mají nejraději rajskou s plněnými paprikami (samozřejmě z vlastní zahrádky, plněné domácí sekanou z králíka a bůčkem). Vždy v létě zamrazuji alespoň 50 takto plněných paprik, aby rodina měla v zimě svou oblíbenou rajskou s paprikou

  • Hedvika | 15. 1. 2007 19:03

    Do český rajský tymián tedy nedávám.Až budu vařit "italskou",tak tam vrazím tymián, i třeba bazalku a oregano.Bude výborná,ale ne s knedlíkem a vařeným hovězím.Ale česká rajská snese maximálně bobkový list,pepř a nové koření!!A skořice,perník ,určitě skvělé,to podle zvyklostí,já je nedávám.Ale je to vlastně" Vaše rajská" -:)-tak třeba s těstovinama?

  • Anonym | 14. 1. 2007 00:10

    Hmmm, když se chci rajskou blejsknout, dám do ní trochu vývaru z hovězího masa (a kořenové zeleniny). Jinak ji dělám stejně hodně protlaku, poměrně dost koření, hlavně tymiánu, navíc ještě krapet muškátového oříšku, minimum mouky a žádná jíška, na zjemnění 1-2 lžíce mléka.

  • Anonym | 13. 1. 2007 21:29

    Kolik se ma pridat te vody?Dekuji..

  • Alexandra | 12. 1. 2007 17:29

    Dlouho jsem nečetla recept, který děláme už vlastně přes dvacet roků. Já akorát ještě přidávám jednu celou skořici na vyvaření. Je fakt vynikající tento recept, vyzkoušejte!!!!

  • Alena Tarabová | 12. 1. 2007 17:00

    Paní Miroslavo, mluvíte mi z duše, rajčata mám také v mrazáku a perník do rajské to si pamatuji od babičky.

  • Miroslava Severová | 12. 1. 2007 11:25

    Já mám v mrazáku nakrájená rajčátka, tak že dělám z nich a mimo jíšky zavařuji ještě strouhaným perníkem. (Normální perník na strouhání).

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Nové koření Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Karamelový krém

Karamelový krém

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

114
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
92
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
78
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
76
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
64
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Divoká afterparty Karlose Vémoly v Kozičce: Samé známé tváře!

Divoká afterparty Karlose Vémoly v Kozičce: Samé známé tváře!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Mocha mufiny
Mocha mufiny
Moje koláče
Moje koláče
Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Moje sýrovo-šunkové muffiny
Moje sýrovo-šunkové muffiny
Mojito
Mojito
Mojito
Mojito
  • Recepty.cz
  • Moje rajská
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact