ks
rajčata
nebo 1 plechovka sterilovaných, loupaných rajčat
bílé zelí
čtvrt nebo půl malé hlávky
1
hrst
rýže
cibule
3
stroužek
česnek
podle chuti
olivový olej
2
lžíce
hladká mouka
podle chuti
rajský protlak
sůl
pepř mletý
čubrica
Postup přípravy receptu
1
Nejdříve si udělejte přípravu. Oloupejte a nakrájejte rajčata na malé kousky, nakrájejte cibuli, připravte česnek a na malé proužky nakrájejte zelí. Připravte si olej, rýži, mouku a koření.
Osmažte cibulku na olivovém oleji, přidejte rozmačkaný česnek. Když česnek začne vonět, přidejte 6 spařených a oloupaných rajčat, nakrájených na kousky. Když zrovna nemáte doma čerstvá rajčata, použijte sterilovaná, oloupaná rajčata z krabičky nebo z plechovky. Přidejte sůl, pepř, čubricu. A všechno orestujte, potom zalijte vodou, přidejte na malé proužky nakrájené zelí a kulatou rýži. Ochuťte ještě španělským rajským protlakem a zeleninovou kostkou.
3
Když bude vše poloměké, rozmíchejte dvě lžíce hladké mouky ve studené vodě a přiljte k polévce. Někdo mouku rád do polévky, někdo ne, to už záleží na vaší chuti. Když bude měkká rýže, bude měkké i zelí a rajčata.