ks
kuřecí sekaná
šlehaná mražená - NE tepelně opracovaná
6
ks
slovenská paprika
máslo
1
ks
cibule
1
lžíce
hořčice
1
špetka
sůl
1
špetka
vegeta
1
lžička
koření
např. Kuře tabasco,atd.
1
balíček
vařená rýže
Postup přípravy receptu
1
Do rozmražené sekané nakrájíme na jemno cibuli, osolíme, dáme lžíci hořčice, koření, rýži - tu podle chuti, někdo rád více, někdo přiměřeně. Z ukrájenách vršků (kolem stopky) paprik usekáme kostičky a dáme do směsi. Po zpracování pěchujeme do paprik a na závěr do každé zasuneme špalíček másla. Kousky másla obložíme papriky v pekáčku, dáme asi půl skleničky vody, přiklopíme anebo zakryjeme alobalem a dáme péct. Vzhledem k tomu, že každá trouba je jiná, tak odkrývám po sražení masa do celistvé podoby, obrátím je a pak nechám dopékat, aby se zapekly vršky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Kutačová
|1. 8. 2007 09:40
marysa: tak to se omlouvám za svůj komentář.Nevěděla jsem¨,že jde o ochucené maso:o))Jinak obyčejné mleté maso na sekanou bez ochucení by asi nebylo to pravé ořechové :o))
marysa
|31. 7. 2007 11:05
Tak to já asi kupuji úplně jinou mraženou drůbeží sekanou, protože tahle už je ochucená. Dělám z ní vlastně skoro všechno, protože jsem ze vsi a u nás v "konzumu" jinou, než tuhle mraženou nemají. (Když jí nechám rozmrazit uplně, tak se strašně patlá, proto ji používám nerozmrazenou, jen trošku povolenou.)
Jana Kutačová
|30. 7. 2007 23:38
marysa: já si jen nedovedu představit,že někam fiknu neochucenou,téměř zmrzlou sekanou.Je to pro mě nepředstavitelné,jak to udělat a ta chuť taky.Já dávám koření na mletá masa,jedno vejce a trochu česneku.Včera jsem upekla plněné papriky,udělala rajskou a ochutila výpekem z paprik.Zůstala mi část masové směsi,tak jsem udělala koule a pekla je zárověň s paprikami a nakonec jsem je vhodila do rajské omáčky.:o)
marysa
|30. 7. 2007 21:56
To já jsem tak líná,že tu sekanou vůbec nijak neochcuji. Vyndám z mrazáku, nechám tak půl hoďky povolit, pak ještě zmrzlý váleček překrojím napůl a každou půlku ještě rozčtvrtím, nacpu do paprik, fiknu do rajský z protlaku. Je to hodně rychlý, ale vlastně úplně jiný jídlo. A todle určitě zkusím taky. Díky za inspiraci!
lída
|30. 7. 2007 16:56
moc dobrý,ani mi nechyběla k tomu rajská omáčka,hodně voňavé papání,mňam
mirča
|16. 1. 2007 10:26
tak odzkoušeno,mooc dobrýý i díťátka-mlsounci papali