Houby den předem namočíme, druhý den uvaříme s kmínem v téže vodě, ve které byly namočeny. Ze sádla a mouky připravíme světlejší jíšku. Rozmícháme s trochou studené vody a přidáme k houbám. Dále přidáme masox a povaříme. Mezitím na sádle osmažíme cibuli, přidáme rozšlehaná vejce a usmažíme na řídko. Do polévky přidáme zakysanou smetanu, usmažená vejce, osolíme a již nevaříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Daizy *
|22. 7. 2008 14:39
no jasně, já si toho všimla až při odesílání, četla jsem jen smetanu, tu zakysanou jsem jaksi přehlédla...no jo, asi su slepá jak patrona:-)
ladislava staffenová
|22. 7. 2008 12:52
Kysaná smetana,podmáslí i kyselé mléko je kyselé.:-)))
Daizy *
|22. 7. 2008 11:30
A co je na tom kyselého?
ladislava staffenová
|21. 7. 2008 19:05
Nakonci mají být !!!! a ne §§§§:-)))jinak za1Prostě v Krkonoších umíme :-))))
ladislava staffenová
|21. 7. 2008 19:03
Tak takhle dělám taky kyselo - jen malinké obměny - ještě dám libeček a masox vynechávám,houby(hodně!)vařím v té vodě,co je namáčím - někdy použiju i podmáslí nebo i využiju mléko co zkysne)samozřejmě ne hořké:-)) a když chci je toto jídlo,aby bylo sytější,uvařím s houbami nakrájené brambory.Ale je to výborn駧§