• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
Napište svůj komentář k receptu

MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU

autor: hartipa
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • 100
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      l červené víno
    • 500
      ml vývar
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      snítka tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      kg hovězí maso

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji. Vyjměte a dejte stranou. Do hrnce vsypte slaninu a orestujte. Přidejte mrkev, oba druhy celeru, cibuli a česnek, vše orestujte a vmíchejte protlak a ještě chvíli opékejte.
2
Přilijte víno a nechte svařit na polovinu. Vlijte vývar, vložte zpět maso do hrnce a přidejte bylinky a bobkový list. Hrnec dejte do trouby vyhřáté na 160-180 stupňů a pomalu zakryté duste 2-3 hodiny. Průběžně kontrolujte.
3
Když je maso měkké, vyjměte ho z hrnce. Omáčku přeceďte (zeleninu vyhoďte( a metličkou vmíchejte studené máslo - omáčka se zjemní a zhoustne. VraŤte maso.
4
Na dokončení
5
Slaninu (100 g) orestujte na lžíci másla, přidejte mrkev nakrájenou šikmo na kolečka, řapíkatý celer našikmo nakrájený a 100 g žampionů.
6
Hotové maso podávejte se šťouchanými bramborami a opečenou zeleninou, ozdobené bylinkami, případně petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

Moje rajská

Moje rajská

Moje koláče

Moje koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Červené víno Česnek Cibule Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Rajský protlak Řapíkatý celer Rostlinný olej Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

58
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact