Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji. Vyjměte a dejte stranou. Do hrnce vsypte slaninu a orestujte. Přidejte mrkev, oba druhy celeru, cibuli a česnek, vše orestujte a vmíchejte protlak a ještě chvíli opékejte.
2
Přilijte víno a nechte svařit na polovinu. Vlijte vývar, vložte zpět maso do hrnce a přidejte bylinky a bobkový list. Hrnec dejte do trouby vyhřáté na 160-180 stupňů a pomalu zakryté duste 2-3 hodiny. Průběžně kontrolujte.
3
Když je maso měkké, vyjměte ho z hrnce. Omáčku přeceďte (zeleninu vyhoďte( a metličkou vmíchejte studené máslo - omáčka se zjemní a zhoustne. VraŤte maso.
4
Na dokončení
5
Slaninu (100 g) orestujte na lžíci másla, přidejte mrkev nakrájenou šikmo na kolečka, řapíkatý celer našikmo nakrájený a 100 g žampionů.
6
Hotové maso podávejte se šťouchanými bramborami a opečenou zeleninou, ozdobené bylinkami, případně petrželkou.