kg
vepřové maso
plecko, kýta, mohou být i vepřová játra, nebo může být napůl vepřové a kabanos
1
lžička
sůl
1
lžička
paprika - sladká
2
lžička
orientální koření
1
balíček
mražená zelenina
Zálivka
1
kostka
masox
3
lžíce
maggi
3
lžíce
worcestrová omáčka
3
lžíce
sojová omáčka
3
lžíce
cukr krystal
3
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na hranolky, propracujeme se solí, paprikou, orientálním kořením a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Zatím uvaříme masox s 3/4 l vody, zchladíme a přidáme ingredience na zálivku. Mochovskou směs vaříme asi deset minut ve vodě, scedíme. Naložené maso zprudka orestujeme na oleji (asi 6 min.), přidáme zeleninu, promícháme, přidáme zálivku a ještě 12 min. restujeme za stálého míchání.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|21. 9. 2007 14:18
Přechemizováno a ještě ke všemu mražená zelenina, 3/4 litru vody - a kabanos? To nemá s čínskýmn jídlem společného absolutně nic!
Anonym
|21. 9. 2007 12:21
a ústřicová omáčku chemii neobsahuje....??
Kamil Krybus
|19. 9. 2007 16:25
Děvčata nechápu. Vám fakt chutná maggi, masox a podobné chemické zrůdy? Asi je ten národ fakt silně ovlivněn jídly z fastfoodů a závodních jídelen. Jinak to není možný.
Jana Volná
|17. 9. 2007 10:12
Dělala jsem z vepř.masa a kabanosu a byla jsem překvapena chutí.Orientální koření jsem neznala,vyzkoušejte,čína je vynikající.Něco jiného než klasické číny.
Markéta Schierlová
|16. 9. 2007 10:53
Zkoušela jsem včera, výborný!!!!
Kamil Krybus
|14. 9. 2007 23:45
Nějak si nedovedu představit, že 1/2 kg masa zaleješ 3/4 l zálivky a restuješ to za stálého míchání. Snad vaříš nebo dusíš, ne? A to zase nemusíš stále míchat. A probůh uber trochu té chemie. Masox, maggi a worchester ne, když tak by se tam hodila snad ústřicová omáčka.
Anonym
|14. 9. 2007 16:59
Udělala jsem včera mladým,moc jim chutnalo,musím opakovat na oslavu.Děkuji za tento recept.Provonělo mi to celý byt.