• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mocca bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mocca bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      ml mléko
    • 3
      lžíce káva instantní
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička kakao nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Tuk utřít do pěny, postupně do něj zašlehat pískový cukr, vanilinový cukr a po jednom všechna vejce. Mouku smíchat s práškem do pečiva a na střídačku s mlékem a smetanou ji zlehka zapracovat do těsta. Bábovku o obsahu 2 l (nebo remosku o průměru 32 cm) vymazat, vysypat a vlít do ní 2/3 těsta. Do zbylé třetiny vlít rozpuštěnou kávu - na tři lžíce kávy tři lžíce vody. Vmíchat, zapracovat zlehka do těsta a péct.
2
Peče se relativně dlouho, cca 45 minut, ale já mám remosku, takže těžko posoudit jak dlouho se bude péct v troubě. I zde funguje klasický špejlový test - píchnout, zůstane-li suchá, je hotovo.
3
Recept ještě praví polít rozpuštěným máslem a pocukrovat, ale nikdy jsme to nedělali. Je sama o sobě dost vláčná. Je to z těch pracnějších moučníků, ale stojí za to. Dokonce i má tchýně si na ni vzala recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mocca poleva

Mocca poleva

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka M. | 19. 10. 2007 02:32

    Jdu na to Anička to pekla na plechu a ne ve formě,asi to měla jako řezy málo vysoké a možná proto to nebylo ono to si myslím já .Když forma tak forma nebo aspon malý pekáček aby to bylo vysoké jak bábovka .Díky za recept

  • Veronika Matoušková | 18. 10. 2007 11:10

    Aničko, netuším, spíš bych vinu dávala třeba mouce nebo tak, protože mně se tohle nestalo nikdy....

  • Anička | 15. 10. 2007 11:52

    Prosím,poraďte mi,zkusila jsem ji upéci,dala do velkého plechu,ale po upečení a rozkrojení mi připadalo těsto takové jako na brambor.knedlíky,prostě těsto nebylo nadýchané,pekla jsem přesně dle receptu,Buchta byla docela chutná,ale to těsto takové těžké,prosím poraďte,děkuji.

  • Jika | 10. 10. 2007 09:40

    Bábovka je moc dobrá,jen se po ní zaprášilo.Pro ty kteří se nechtějí zdržovat postupným zašleháváním cukru a vajec moje rada na uryclení.Místo cukru krupice použijeme cukr moučku(stejné množství) a vyšleháme do pěny dohromady s tukem a vejci.Potom postupně přidáme zbytek surovin.Výsledek je uplně stejný.Ale to záleží na každém jaký postup si zvolí.

  • Jiťa | 10. 10. 2007 08:39

    Voňavá, krásná, veliká, výborná! Moje poznatky: dala jsem jen 200 g cukru, úplně stačí. Pekla jsem hodinu na 170 stupňů. Jen příště budu dělat jako mramorovanou kakaovou, dám napřed polovinu světlého těsto, pak tmavé a zase zbytek světlého a trochu protáhnu vidličkou. Těsto je totiž dost husté a tmavé moc neproteklo do světlého i když jsem to mírně promíchala. To potření máslem a pocukrování dělám s každou bábovkou, je to vynikající.

  • Veronika Matoušková | 6. 10. 2007 10:59

    Jindřiško, já nejdřív naleju "bílé" těsto, a na to hnědé - nijak to nevmíchávám. TAkže výsledek je mramorovanej :-)

  • rebelka | 5. 10. 2007 12:05

    Vrhám se na to a dám vědět:-))

  • Lucie Krejčí | 2. 10. 2007 22:51

    Tak, vaše bábovka se mi povedla......hurá. Je výborná a já ještě horkou poctivě polila tím rozpuštěným máslem a hned pocukrovala. Dobrůtka převeliká.Dávám za 1.

  • Gabriela S. | 2. 10. 2007 06:03

    Bábovka je výborná,vláčná,krásně vypadá a vůbec není pracná.Moc děkuji za recept!

  • Lucie Krejčí | 30. 9. 2007 21:50

    Kávičkovou bábovku nosila do školy moje kamáradka na svačinu,a já jí vždycky skoro celou snědla. Po letech jsem si od její maminky vzala recept.........a dopadlo to katastrofálně. Nedalo se to jíst. Takže díky moc za recept,určitě vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo.

  • Jindřiška | 27. 9. 2007 15:07

    Pochopila jsem správně, že výsledkem je "mramorovaná" bábovka? Nebo se má část těsta s kávou zapracovat do těsta, aby vznikla jednolitá jednobarevná směs?

  • Marta Bochezová | 27. 9. 2007 11:45

    jsou i složitější recepty :o) určitě vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Káva Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

51
Jablečný víkendový koláč - vláčný
Jablečný víkendový koláč…
43
Jahodové řezy z Galaretky
Jahodové řezy z Galaretky
40
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
27
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
25
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Mňamka z listového těsta
Mňamka z listového těsta
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamózní šnečci
Mňamózní šnečci
Mocca poleva
Mocca poleva
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
Mocha mufiny
Mocha mufiny
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact