• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mocca bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mocca bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      ml mléko
    • 3
      lžíce káva instantní
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička kakao nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Tuk utřít do pěny, postupně do něj zašlehat pískový cukr, vanilinový cukr a po jednom všechna vejce. Mouku smíchat s práškem do pečiva a na střídačku s mlékem a smetanou ji zlehka zapracovat do těsta. Bábovku o obsahu 2 l (nebo remosku o průměru 32 cm) vymazat, vysypat a vlít do ní 2/3 těsta. Do zbylé třetiny vlít rozpuštěnou kávu - na tři lžíce kávy tři lžíce vody. Vmíchat, zapracovat zlehka do těsta a péct.
2
Peče se relativně dlouho, cca 45 minut, ale já mám remosku, takže těžko posoudit jak dlouho se bude péct v troubě. I zde funguje klasický špejlový test - píchnout, zůstane-li suchá, je hotovo.
3
Recept ještě praví polít rozpuštěným máslem a pocukrovat, ale nikdy jsme to nedělali. Je sama o sobě dost vláčná. Je to z těch pracnějších moučníků, ale stojí za to. Dokonce i má tchýně si na ni vzala recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mocca poleva

Mocca poleva

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka M. | 19. 10. 2007 02:32

    Jdu na to Anička to pekla na plechu a ne ve formě,asi to měla jako řezy málo vysoké a možná proto to nebylo ono to si myslím já .Když forma tak forma nebo aspon malý pekáček aby to bylo vysoké jak bábovka .Díky za recept

  • Veronika Matoušková | 18. 10. 2007 11:10

    Aničko, netuším, spíš bych vinu dávala třeba mouce nebo tak, protože mně se tohle nestalo nikdy....

  • Anička | 15. 10. 2007 11:52

    Prosím,poraďte mi,zkusila jsem ji upéci,dala do velkého plechu,ale po upečení a rozkrojení mi připadalo těsto takové jako na brambor.knedlíky,prostě těsto nebylo nadýchané,pekla jsem přesně dle receptu,Buchta byla docela chutná,ale to těsto takové těžké,prosím poraďte,děkuji.

  • Jika | 10. 10. 2007 09:40

    Bábovka je moc dobrá,jen se po ní zaprášilo.Pro ty kteří se nechtějí zdržovat postupným zašleháváním cukru a vajec moje rada na uryclení.Místo cukru krupice použijeme cukr moučku(stejné množství) a vyšleháme do pěny dohromady s tukem a vejci.Potom postupně přidáme zbytek surovin.Výsledek je uplně stejný.Ale to záleží na každém jaký postup si zvolí.

  • Jiťa | 10. 10. 2007 08:39

    Voňavá, krásná, veliká, výborná! Moje poznatky: dala jsem jen 200 g cukru, úplně stačí. Pekla jsem hodinu na 170 stupňů. Jen příště budu dělat jako mramorovanou kakaovou, dám napřed polovinu světlého těsto, pak tmavé a zase zbytek světlého a trochu protáhnu vidličkou. Těsto je totiž dost husté a tmavé moc neproteklo do světlého i když jsem to mírně promíchala. To potření máslem a pocukrování dělám s každou bábovkou, je to vynikající.

  • Veronika Matoušková | 6. 10. 2007 10:59

    Jindřiško, já nejdřív naleju "bílé" těsto, a na to hnědé - nijak to nevmíchávám. TAkže výsledek je mramorovanej :-)

  • rebelka | 5. 10. 2007 12:05

    Vrhám se na to a dám vědět:-))

  • Lucie Krejčí | 2. 10. 2007 22:51

    Tak, vaše bábovka se mi povedla......hurá. Je výborná a já ještě horkou poctivě polila tím rozpuštěným máslem a hned pocukrovala. Dobrůtka převeliká.Dávám za 1.

  • Gabriela S. | 2. 10. 2007 06:03

    Bábovka je výborná,vláčná,krásně vypadá a vůbec není pracná.Moc děkuji za recept!

  • Lucie Krejčí | 30. 9. 2007 21:50

    Kávičkovou bábovku nosila do školy moje kamáradka na svačinu,a já jí vždycky skoro celou snědla. Po letech jsem si od její maminky vzala recept.........a dopadlo to katastrofálně. Nedalo se to jíst. Takže díky moc za recept,určitě vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo.

  • Jindřiška | 27. 9. 2007 15:07

    Pochopila jsem správně, že výsledkem je "mramorovaná" bábovka? Nebo se má část těsta s kávou zapracovat do těsta, aby vznikla jednolitá jednobarevná směs?

  • Marta Bochezová | 27. 9. 2007 11:45

    jsou i složitější recepty :o) určitě vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Káva Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Sumeček

Sumeček

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

117
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
69
Dýňová tortila
Dýňová tortila
54
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
52
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
48
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Waldemar Matuška (†76) by slavil 93: Bolestivé tajemství!

Waldemar Matuška (†76) by slavil 93: Bolestivé tajemství!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Mňamka z listového těsta
Mňamka z listového těsta
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamózní šnečci
Mňamózní šnečci
Mocca poleva
Mocca poleva
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
Mocha mufiny
Mocha mufiny
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact