• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mocca bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mocca bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      ml mléko
    • 3
      lžíce káva instantní
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička kakao nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Tuk utřít do pěny, postupně do něj zašlehat pískový cukr, vanilinový cukr a po jednom všechna vejce. Mouku smíchat s práškem do pečiva a na střídačku s mlékem a smetanou ji zlehka zapracovat do těsta. Bábovku o obsahu 2 l (nebo remosku o průměru 32 cm) vymazat, vysypat a vlít do ní 2/3 těsta. Do zbylé třetiny vlít rozpuštěnou kávu - na tři lžíce kávy tři lžíce vody. Vmíchat, zapracovat zlehka do těsta a péct.
2
Peče se relativně dlouho, cca 45 minut, ale já mám remosku, takže těžko posoudit jak dlouho se bude péct v troubě. I zde funguje klasický špejlový test - píchnout, zůstane-li suchá, je hotovo.
3
Recept ještě praví polít rozpuštěným máslem a pocukrovat, ale nikdy jsme to nedělali. Je sama o sobě dost vláčná. Je to z těch pracnějších moučníků, ale stojí za to. Dokonce i má tchýně si na ni vzala recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mocca poleva

Mocca poleva

Bábovka laciná

Bábovka laciná

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka M. | 19. 10. 2007 02:32

    Jdu na to Anička to pekla na plechu a ne ve formě,asi to měla jako řezy málo vysoké a možná proto to nebylo ono to si myslím já .Když forma tak forma nebo aspon malý pekáček aby to bylo vysoké jak bábovka .Díky za recept

  • Veronika Matoušková | 18. 10. 2007 11:10

    Aničko, netuším, spíš bych vinu dávala třeba mouce nebo tak, protože mně se tohle nestalo nikdy....

  • Anička | 15. 10. 2007 11:52

    Prosím,poraďte mi,zkusila jsem ji upéci,dala do velkého plechu,ale po upečení a rozkrojení mi připadalo těsto takové jako na brambor.knedlíky,prostě těsto nebylo nadýchané,pekla jsem přesně dle receptu,Buchta byla docela chutná,ale to těsto takové těžké,prosím poraďte,děkuji.

  • Jika | 10. 10. 2007 09:40

    Bábovka je moc dobrá,jen se po ní zaprášilo.Pro ty kteří se nechtějí zdržovat postupným zašleháváním cukru a vajec moje rada na uryclení.Místo cukru krupice použijeme cukr moučku(stejné množství) a vyšleháme do pěny dohromady s tukem a vejci.Potom postupně přidáme zbytek surovin.Výsledek je uplně stejný.Ale to záleží na každém jaký postup si zvolí.

  • Jiťa | 10. 10. 2007 08:39

    Voňavá, krásná, veliká, výborná! Moje poznatky: dala jsem jen 200 g cukru, úplně stačí. Pekla jsem hodinu na 170 stupňů. Jen příště budu dělat jako mramorovanou kakaovou, dám napřed polovinu světlého těsto, pak tmavé a zase zbytek světlého a trochu protáhnu vidličkou. Těsto je totiž dost husté a tmavé moc neproteklo do světlého i když jsem to mírně promíchala. To potření máslem a pocukrování dělám s každou bábovkou, je to vynikající.

  • Veronika Matoušková | 6. 10. 2007 10:59

    Jindřiško, já nejdřív naleju "bílé" těsto, a na to hnědé - nijak to nevmíchávám. TAkže výsledek je mramorovanej :-)

  • rebelka | 5. 10. 2007 12:05

    Vrhám se na to a dám vědět:-))

  • Lucie Krejčí | 2. 10. 2007 22:51

    Tak, vaše bábovka se mi povedla......hurá. Je výborná a já ještě horkou poctivě polila tím rozpuštěným máslem a hned pocukrovala. Dobrůtka převeliká.Dávám za 1.

  • Gabriela S. | 2. 10. 2007 06:03

    Bábovka je výborná,vláčná,krásně vypadá a vůbec není pracná.Moc děkuji za recept!

  • Lucie Krejčí | 30. 9. 2007 21:50

    Kávičkovou bábovku nosila do školy moje kamáradka na svačinu,a já jí vždycky skoro celou snědla. Po letech jsem si od její maminky vzala recept.........a dopadlo to katastrofálně. Nedalo se to jíst. Takže díky moc za recept,určitě vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo.

  • Jindřiška | 27. 9. 2007 15:07

    Pochopila jsem správně, že výsledkem je "mramorovaná" bábovka? Nebo se má část těsta s kávou zapracovat do těsta, aby vznikla jednolitá jednobarevná směs?

  • Marta Bochezová | 27. 9. 2007 11:45

    jsou i složitější recepty :o) určitě vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Káva Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

96
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
85
Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
79
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
71
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
66
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Mňamka z listového těsta
Mňamka z listového těsta
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamózní šnečci
Mňamózní šnečci
Mocca poleva
Mocca poleva
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
Mocha mufiny
Mocha mufiny
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact