• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mocca bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mocca bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      ml mléko
    • 3
      lžíce káva instantní
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička kakao nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Tuk utřít do pěny, postupně do něj zašlehat pískový cukr, vanilinový cukr a po jednom všechna vejce. Mouku smíchat s práškem do pečiva a na střídačku s mlékem a smetanou ji zlehka zapracovat do těsta. Bábovku o obsahu 2 l (nebo remosku o průměru 32 cm) vymazat, vysypat a vlít do ní 2/3 těsta. Do zbylé třetiny vlít rozpuštěnou kávu - na tři lžíce kávy tři lžíce vody. Vmíchat, zapracovat zlehka do těsta a péct.
2
Peče se relativně dlouho, cca 45 minut, ale já mám remosku, takže těžko posoudit jak dlouho se bude péct v troubě. I zde funguje klasický špejlový test - píchnout, zůstane-li suchá, je hotovo.
3
Recept ještě praví polít rozpuštěným máslem a pocukrovat, ale nikdy jsme to nedělali. Je sama o sobě dost vláčná. Je to z těch pracnějších moučníků, ale stojí za to. Dokonce i má tchýně si na ni vzala recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mocca poleva

Mocca poleva

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Žirafí bábovka

Žirafí bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka M. | 19. 10. 2007 02:32

    Jdu na to Anička to pekla na plechu a ne ve formě,asi to měla jako řezy málo vysoké a možná proto to nebylo ono to si myslím já .Když forma tak forma nebo aspon malý pekáček aby to bylo vysoké jak bábovka .Díky za recept

  • Veronika Matoušková | 18. 10. 2007 11:10

    Aničko, netuším, spíš bych vinu dávala třeba mouce nebo tak, protože mně se tohle nestalo nikdy....

  • Anička | 15. 10. 2007 11:52

    Prosím,poraďte mi,zkusila jsem ji upéci,dala do velkého plechu,ale po upečení a rozkrojení mi připadalo těsto takové jako na brambor.knedlíky,prostě těsto nebylo nadýchané,pekla jsem přesně dle receptu,Buchta byla docela chutná,ale to těsto takové těžké,prosím poraďte,děkuji.

  • Jika | 10. 10. 2007 09:40

    Bábovka je moc dobrá,jen se po ní zaprášilo.Pro ty kteří se nechtějí zdržovat postupným zašleháváním cukru a vajec moje rada na uryclení.Místo cukru krupice použijeme cukr moučku(stejné množství) a vyšleháme do pěny dohromady s tukem a vejci.Potom postupně přidáme zbytek surovin.Výsledek je uplně stejný.Ale to záleží na každém jaký postup si zvolí.

  • Jiťa | 10. 10. 2007 08:39

    Voňavá, krásná, veliká, výborná! Moje poznatky: dala jsem jen 200 g cukru, úplně stačí. Pekla jsem hodinu na 170 stupňů. Jen příště budu dělat jako mramorovanou kakaovou, dám napřed polovinu světlého těsto, pak tmavé a zase zbytek světlého a trochu protáhnu vidličkou. Těsto je totiž dost husté a tmavé moc neproteklo do světlého i když jsem to mírně promíchala. To potření máslem a pocukrování dělám s každou bábovkou, je to vynikající.

  • Veronika Matoušková | 6. 10. 2007 10:59

    Jindřiško, já nejdřív naleju "bílé" těsto, a na to hnědé - nijak to nevmíchávám. TAkže výsledek je mramorovanej :-)

  • rebelka | 5. 10. 2007 12:05

    Vrhám se na to a dám vědět:-))

  • Lucie Krejčí | 2. 10. 2007 22:51

    Tak, vaše bábovka se mi povedla......hurá. Je výborná a já ještě horkou poctivě polila tím rozpuštěným máslem a hned pocukrovala. Dobrůtka převeliká.Dávám za 1.

  • Gabriela S. | 2. 10. 2007 06:03

    Bábovka je výborná,vláčná,krásně vypadá a vůbec není pracná.Moc děkuji za recept!

  • Lucie Krejčí | 30. 9. 2007 21:50

    Kávičkovou bábovku nosila do školy moje kamáradka na svačinu,a já jí vždycky skoro celou snědla. Po letech jsem si od její maminky vzala recept.........a dopadlo to katastrofálně. Nedalo se to jíst. Takže díky moc za recept,určitě vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo.

  • Jindřiška | 27. 9. 2007 15:07

    Pochopila jsem správně, že výsledkem je "mramorovaná" bábovka? Nebo se má část těsta s kávou zapracovat do těsta, aby vznikla jednolitá jednobarevná směs?

  • Marta Bochezová | 27. 9. 2007 11:45

    jsou i složitější recepty :o) určitě vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Káva Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
23
Míša řezy
Míša řezy
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Tereza Kerndlová odhalila děsivou realitu: Trable s vyraženým zubem!

Tereza Kerndlová odhalila děsivou realitu: Trable s vyraženým zubem!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Mňamka z listového těsta
Mňamka z listového těsta
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamózní šnečci
Mňamózní šnečci
Mocca poleva
Mocca poleva
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
Mocha mufiny
Mocha mufiny
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact