• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mocca bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mocca bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      ml mléko
    • 3
      lžíce káva instantní
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička kakao nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Tuk utřít do pěny, postupně do něj zašlehat pískový cukr, vanilinový cukr a po jednom všechna vejce. Mouku smíchat s práškem do pečiva a na střídačku s mlékem a smetanou ji zlehka zapracovat do těsta. Bábovku o obsahu 2 l (nebo remosku o průměru 32 cm) vymazat, vysypat a vlít do ní 2/3 těsta. Do zbylé třetiny vlít rozpuštěnou kávu - na tři lžíce kávy tři lžíce vody. Vmíchat, zapracovat zlehka do těsta a péct.
2
Peče se relativně dlouho, cca 45 minut, ale já mám remosku, takže těžko posoudit jak dlouho se bude péct v troubě. I zde funguje klasický špejlový test - píchnout, zůstane-li suchá, je hotovo.
3
Recept ještě praví polít rozpuštěným máslem a pocukrovat, ale nikdy jsme to nedělali. Je sama o sobě dost vláčná. Je to z těch pracnějších moučníků, ale stojí za to. Dokonce i má tchýně si na ni vzala recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mocca poleva

Mocca poleva

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka M. | 19. 10. 2007 02:32

    Jdu na to Anička to pekla na plechu a ne ve formě,asi to měla jako řezy málo vysoké a možná proto to nebylo ono to si myslím já .Když forma tak forma nebo aspon malý pekáček aby to bylo vysoké jak bábovka .Díky za recept

  • Veronika Matoušková | 18. 10. 2007 11:10

    Aničko, netuším, spíš bych vinu dávala třeba mouce nebo tak, protože mně se tohle nestalo nikdy....

  • Anička | 15. 10. 2007 11:52

    Prosím,poraďte mi,zkusila jsem ji upéci,dala do velkého plechu,ale po upečení a rozkrojení mi připadalo těsto takové jako na brambor.knedlíky,prostě těsto nebylo nadýchané,pekla jsem přesně dle receptu,Buchta byla docela chutná,ale to těsto takové těžké,prosím poraďte,děkuji.

  • Jika | 10. 10. 2007 09:40

    Bábovka je moc dobrá,jen se po ní zaprášilo.Pro ty kteří se nechtějí zdržovat postupným zašleháváním cukru a vajec moje rada na uryclení.Místo cukru krupice použijeme cukr moučku(stejné množství) a vyšleháme do pěny dohromady s tukem a vejci.Potom postupně přidáme zbytek surovin.Výsledek je uplně stejný.Ale to záleží na každém jaký postup si zvolí.

  • Jiťa | 10. 10. 2007 08:39

    Voňavá, krásná, veliká, výborná! Moje poznatky: dala jsem jen 200 g cukru, úplně stačí. Pekla jsem hodinu na 170 stupňů. Jen příště budu dělat jako mramorovanou kakaovou, dám napřed polovinu světlého těsto, pak tmavé a zase zbytek světlého a trochu protáhnu vidličkou. Těsto je totiž dost husté a tmavé moc neproteklo do světlého i když jsem to mírně promíchala. To potření máslem a pocukrování dělám s každou bábovkou, je to vynikající.

  • Veronika Matoušková | 6. 10. 2007 10:59

    Jindřiško, já nejdřív naleju "bílé" těsto, a na to hnědé - nijak to nevmíchávám. TAkže výsledek je mramorovanej :-)

  • rebelka | 5. 10. 2007 12:05

    Vrhám se na to a dám vědět:-))

  • Lucie Krejčí | 2. 10. 2007 22:51

    Tak, vaše bábovka se mi povedla......hurá. Je výborná a já ještě horkou poctivě polila tím rozpuštěným máslem a hned pocukrovala. Dobrůtka převeliká.Dávám za 1.

  • Gabriela S. | 2. 10. 2007 06:03

    Bábovka je výborná,vláčná,krásně vypadá a vůbec není pracná.Moc děkuji za recept!

  • Lucie Krejčí | 30. 9. 2007 21:50

    Kávičkovou bábovku nosila do školy moje kamáradka na svačinu,a já jí vždycky skoro celou snědla. Po letech jsem si od její maminky vzala recept.........a dopadlo to katastrofálně. Nedalo se to jíst. Takže díky moc za recept,určitě vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo.

  • Jindřiška | 27. 9. 2007 15:07

    Pochopila jsem správně, že výsledkem je "mramorovaná" bábovka? Nebo se má část těsta s kávou zapracovat do těsta, aby vznikla jednolitá jednobarevná směs?

  • Marta Bochezová | 27. 9. 2007 11:45

    jsou i složitější recepty :o) určitě vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Káva Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

46
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
38
Buřty na pivě
Buřty na pivě
33
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Krásná lékárnice Doleželová: Nový chlap!?

Krásná lékárnice Doleželová: Nový chlap!?

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Mňamka z listového těsta
Mňamka z listového těsta
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamková pomazánka z Nivy
Mňamózní šnečci
Mňamózní šnečci
Mocca poleva
Mocca poleva
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
Mocha mufiny
Mocha mufiny
  • Recepty.cz
  • Mocca bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact