• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Napište svůj komentář k receptu

Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos
    • sůl
    • 100
      g krevety
    • citronová šťáva
    • bílé víno
    • koření na steak
    • česnek
    • smetana
    • minutková šťáva
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
200 g steaku jemně nasolíme, opravdu jemně, protože tu podstatnou chuť bude dělat naše libózní omáčka. Losos může být s kůží nebo bez, prakticky to není podstatné, já ho doporučuji s kůží, ale také podle toho, jak je tučný. Jednoduše, když je moc tučný, tak kůži odříznu.
2
Krevety tvoří hlavní základ naší omáčky a proto si s nimi musíme pěkně pohrát. Jak jsou zmrzlé, tak je vložíme do misky, do které zároveň přidáme citronovou šťávu - cca 1/2 lžíce, lžíci bílého vína, špetku steakového koření a stroužek česneku. Vložíme do mikrovlnné trouby zhruba na 20-50 vteřin, než se to celé ohřeje, ale ne tak, aby se to vařilo. Když jsou krevety prohřáté, automaticky do sebe chytí tu super chuť, procedíme je.
3
Na pánev připravíme cca 0,5 dcl šťávy, přidáme krevety a cca 0,5 dcl smetany. Přikápneme tak dvě lžíce bílého vermutu, dochucujeme sojovkou, omáčka má být jemně nakyslá, ale přitom jemná, béžové barvy. Lososa pouze klasicky opečeme ze všech stran pěkně do červena a podáváme nejlépe s francouzskou bagetou nebo s bylinkovými brambůrkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velká tvarohová bábovka

Velká tvarohová bábovka

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • čačíno | 12. 12. 2007 23:45

    Jo jo,losos je prostě třída :-)

  • Jita | 15. 4. 2007 19:28

    Ty jooo, to je dobrota!!! Ryby a všechny mořské potvůrky milujeme!!!

  • Hana Rožníčková | 15. 4. 2007 18:47

    Já kupuju chlazené filety v Makru když mají akci, nemají chybu, jsou výborné. Steak je samá kost, kdežto filet je bez kosti.

  • Mila Foglova | 14. 4. 2007 15:48

    Jezis to musi bejt dobry :) Lososa milujeme. Davam 1 :)

  • englicka marketa | 13. 4. 2007 15:48

    mňam,mňam,miluju lososa,krevety a vlastně všechny ryby ale narazit na kvalitního lososa je zázrak :o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citronová šťáva Koření na steak Krevety Losos Minutková šťáva Smetana Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
39
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
29
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact