• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Napište svůj komentář k receptu

Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos
    • sůl
    • 100
      g krevety
    • citronová šťáva
    • bílé víno
    • koření na steak
    • česnek
    • smetana
    • minutková šťáva
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
200 g steaku jemně nasolíme, opravdu jemně, protože tu podstatnou chuť bude dělat naše libózní omáčka. Losos může být s kůží nebo bez, prakticky to není podstatné, já ho doporučuji s kůží, ale také podle toho, jak je tučný. Jednoduše, když je moc tučný, tak kůži odříznu.
2
Krevety tvoří hlavní základ naší omáčky a proto si s nimi musíme pěkně pohrát. Jak jsou zmrzlé, tak je vložíme do misky, do které zároveň přidáme citronovou šťávu - cca 1/2 lžíce, lžíci bílého vína, špetku steakového koření a stroužek česneku. Vložíme do mikrovlnné trouby zhruba na 20-50 vteřin, než se to celé ohřeje, ale ne tak, aby se to vařilo. Když jsou krevety prohřáté, automaticky do sebe chytí tu super chuť, procedíme je.
3
Na pánev připravíme cca 0,5 dcl šťávy, přidáme krevety a cca 0,5 dcl smetany. Přikápneme tak dvě lžíce bílého vermutu, dochucujeme sojovkou, omáčka má být jemně nakyslá, ale přitom jemná, béžové barvy. Lososa pouze klasicky opečeme ze všech stran pěkně do červena a podáváme nejlépe s francouzskou bagetou nebo s bylinkovými brambůrkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velká tvarohová bábovka

Velká tvarohová bábovka

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • čačíno | 12. 12. 2007 23:45

    Jo jo,losos je prostě třída :-)

  • Jita | 15. 4. 2007 19:28

    Ty jooo, to je dobrota!!! Ryby a všechny mořské potvůrky milujeme!!!

  • Hana Rožníčková | 15. 4. 2007 18:47

    Já kupuju chlazené filety v Makru když mají akci, nemají chybu, jsou výborné. Steak je samá kost, kdežto filet je bez kosti.

  • Mila Foglova | 14. 4. 2007 15:48

    Jezis to musi bejt dobry :) Lososa milujeme. Davam 1 :)

  • englicka marketa | 13. 4. 2007 15:48

    mňam,mňam,miluju lososa,krevety a vlastně všechny ryby ale narazit na kvalitního lososa je zázrak :o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citronová šťáva Koření na steak Krevety Losos Minutková šťáva Smetana Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Broskvový dort

Broskvový dort

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

25
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný…
17
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapékané těstoviny se…
15
Zeleninové pohankové "rizoto"
Zeleninové pohankové …
13
Nutelové řezy s vůní skořice
Nutelové řezy s vůní…
12
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact