Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a uděláme řídkou míchanici. Odstavíme a necháme vystydnout. Listové těsto vyválíme na tenký plát, potřeme vystydlou směsí a stočíme jako roládu.
2
Dáme do máslem vymazaného pekáče švem dovnitř a během pečení neustále potíráme směsí vejce rozmíchaného se 3 lžícemi smetany a trochou soli. Potírání je skutečně důležité! Díky potírání bude roláda krásně vláčná a jemná...
3
Podáváme teplé se zeleninovým salátem, je to neskutečná mňamka. Lze pojídat i studené.(Masožravcům doporučuji vmíchat do směsi krájený šunkový salámek nebo něco podobného).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Kubátová
|8. 9. 2007 20:49
Dávám do oblíbených a zítra vyrážím na houby. Díky za inspiraci. Už se těším na ochutnání.
Zuzana Šindlerová
|8. 3. 2006 09:54
Je skutečně výborný, doma mně ho jedli horký z plechu, moc chutná i studený. Dávám 1*.
Lidka Kábrtová
|7. 3. 2006 08:49
Ještě k tomu vymazávání plechu. Pod tohle je nutné ho vymazávat, protože výsledný produkt je trochu jiný než klasický závin z listového těsta...
Eva Kalinová
|6. 3. 2006 18:23
vylepšila jsem nastrouhanou nivou-skutečně výborné!
Pavlína Svitáková
|6. 3. 2006 12:16
Už to vidím z oblíbeného kotrče!
Lidka Kábrtová
|6. 3. 2006 10:59
Pro všechny, kdo by to chtěli zkusit, skutečně udělejte ze žampionů nebo výhradně hříbků, pokud tam dáte jiné houby, je to takové rozblemcané...Musí to být výhradně tvrdé houby.
Jaroslava Oumarová
|6. 3. 2006 10:32
Tohle bude dobrota, už aby bylo teplo...a houby:-))
Marie Horáková
|6. 3. 2006 10:13
Peču často z listového těsta, ale plech nevymazávám, myslím, že není třeba. Stačí vypláchnout studenou vodou.