• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mňamózní houbový štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Mňamózní houbový štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mňamózní houbový štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • 400
      g houby tvrdé (hříbky, nebo žampiony)
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce 3+1 ks
    • 3
      lžíce smetana na vaření
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a uděláme řídkou míchanici. Odstavíme a necháme vystydnout. Listové těsto vyválíme na tenký plát, potřeme vystydlou směsí a stočíme jako roládu.
2
Dáme do máslem vymazaného pekáče švem dovnitř a během pečení neustále potíráme směsí vejce rozmíchaného se 3 lžícemi smetany a trochou soli. Potírání je skutečně důležité! Díky potírání bude roláda krásně vláčná a jemná...
3
Podáváme teplé se zeleninovým salátem, je to neskutečná mňamka. Lze pojídat i studené.(Masožravcům doporučuji vmíchat do směsi krájený šunkový salámek nebo něco podobného).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mňamózní šnečci

Mňamózní šnečci

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový závin

Houbový závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Kubátová | 8. 9. 2007 20:49

    Dávám do oblíbených a zítra vyrážím na houby. Díky za inspiraci. Už se těším na ochutnání.

  • Zuzana Šindlerová | 8. 3. 2006 09:54

    Je skutečně výborný, doma mně ho jedli horký z plechu, moc chutná i studený. Dávám 1*.

  • Lidka Kábrtová | 7. 3. 2006 08:49

    Ještě k tomu vymazávání plechu. Pod tohle je nutné ho vymazávat, protože výsledný produkt je trochu jiný než klasický závin z listového těsta...

  • Eva Kalinová | 6. 3. 2006 18:23

    vylepšila jsem nastrouhanou nivou-skutečně výborné!

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 12:16

    Už to vidím z oblíbeného kotrče!

  • Lidka Kábrtová | 6. 3. 2006 10:59

    Pro všechny, kdo by to chtěli zkusit, skutečně udělejte ze žampionů nebo výhradně hříbků, pokud tam dáte jiné houby, je to takové rozblemcané...Musí to být výhradně tvrdé houby.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 3. 2006 10:32

    Tohle bude dobrota, už aby bylo teplo...a houby:-))

  • Marie Horáková | 6. 3. 2006 10:13

    Peču často z listového těsta, ale plech nevymazávám, myslím, že není třeba. Stačí vypláchnout studenou vodou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Z hub Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houby Listové těsto Máslo Smetana na vaření Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

192
Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki
Salát a la Tabouleh s…
155
Svěží dort / řez s bezinkovým želé
Svěží dort / řez s…
141
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
81
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové…
79
Crêpes Suzette
Crêpes Suzette

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Mňamózní houbový štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact