• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mňamózní houbový štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Mňamózní houbový štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mňamózní houbový štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • 400
      g houby tvrdé (hříbky, nebo žampiony)
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce 3+1 ks
    • 3
      lžíce smetana na vaření
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a uděláme řídkou míchanici. Odstavíme a necháme vystydnout. Listové těsto vyválíme na tenký plát, potřeme vystydlou směsí a stočíme jako roládu.
2
Dáme do máslem vymazaného pekáče švem dovnitř a během pečení neustále potíráme směsí vejce rozmíchaného se 3 lžícemi smetany a trochou soli. Potírání je skutečně důležité! Díky potírání bude roláda krásně vláčná a jemná...
3
Podáváme teplé se zeleninovým salátem, je to neskutečná mňamka. Lze pojídat i studené.(Masožravcům doporučuji vmíchat do směsi krájený šunkový salámek nebo něco podobného).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mňamózní šnečci

Mňamózní šnečci

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový závin

Houbový závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Kubátová | 8. 9. 2007 20:49

    Dávám do oblíbených a zítra vyrážím na houby. Díky za inspiraci. Už se těším na ochutnání.

  • Zuzana Šindlerová | 8. 3. 2006 09:54

    Je skutečně výborný, doma mně ho jedli horký z plechu, moc chutná i studený. Dávám 1*.

  • Lidka Kábrtová | 7. 3. 2006 08:49

    Ještě k tomu vymazávání plechu. Pod tohle je nutné ho vymazávat, protože výsledný produkt je trochu jiný než klasický závin z listového těsta...

  • Eva Kalinová | 6. 3. 2006 18:23

    vylepšila jsem nastrouhanou nivou-skutečně výborné!

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 12:16

    Už to vidím z oblíbeného kotrče!

  • Lidka Kábrtová | 6. 3. 2006 10:59

    Pro všechny, kdo by to chtěli zkusit, skutečně udělejte ze žampionů nebo výhradně hříbků, pokud tam dáte jiné houby, je to takové rozblemcané...Musí to být výhradně tvrdé houby.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 3. 2006 10:32

    Tohle bude dobrota, už aby bylo teplo...a houby:-))

  • Marie Horáková | 6. 3. 2006 10:13

    Peču často z listového těsta, ale plech nevymazávám, myslím, že není třeba. Stačí vypláchnout studenou vodou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Z hub Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houby Listové těsto Máslo Smetana na vaření Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

57
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
36
Pocky
Pocky
24
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
19
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
17
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Mňamózní houbový štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact