Nivu nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte jogurt a rozmačkaný česnek. Zamíchejte a vidličkou trošku utřete dohromady. Aby se všechny ingredience správně pospojovaly, je lepší dát pomazánku na chvilku odležet do lednice.
2
Výsledkem je vynikající jednoduchá sýrová pomazánka, ke které se nejvíce hodí přikusovat kyselé jablko, nakrájené na plátky.
Je výborná, dávám velký bílý jogurt odkapaný v kávovém filtru. Když mě poprvé nenadchla bylo to nivou, pak už byla vždy dobrá i bez vylepšení. Dík za recept
Claira. _
|27. 5. 2008 12:29
To mně stačí jen s tím jogurtem, ale souhlasím s tím, že po odležení v lednici získává vážně lepší chuť než když se hned jí :-) Když si jí dělám, tak jí nikdy nejím hned, přijde mi že nemá žádnou chuť... Ale šoupnu ji třeba na hodinu do lednice a pak je to teprve mňamka. Niva asi vyhraje nad jogurtem a svou chutí pomazánku ovládne :-)))))
ivana anavia
|17. 5. 2008 19:11
po udělání mě nenadchla a tak jsem přidala zbytek taveného sýra ale po delším odležení v lednici byla skvělá. Dávám za 1 dnes dělám znovu
Claira. _
|14. 5. 2008 14:16
Určitě méně kalorická paní Ivano, ale hlavně více vynikne chuť nivy, jogurt jí nepřebije :-)
ivana anavia
|29. 4. 2008 19:48
Díky za nápad. Dělám skoro stejnou, jen z pomazánkového másla. určitě vyzkouším, s odkapaným jogurtem bude míň kalorická