Listové těsto vyválíme, poklademe sýrem, na něj šunku a srolujeme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dle chuti kořením. Syrové nakrájíme na 1 cm kolečka a uložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10-15 minut. Výborné k vínu.
je to vyborne hned co sem je udelala se po nich zaprasilo doporucuji :)
zuzka
|4. 1. 2013 13:20
Moje mamka tomu říká šneci: Rozválí listové těsto, potřeb jemným kečupem, poklade slaninou, šunkou, plátky cibule a plátkovým eidamem. Posype kořením na pizzu a strouhaným sýrem. Sroluje do Válečku a pak syrové krájí a klade na pečicí papír ležící na plechua potře šlehaým vejcem. Troubu předehřívá na 200 stupnů asi tak 20minut, než šneky vkládá. Peče dokud vajíčko nezhnědne na povrchu každěho šneka. :-) Jen bych chtěla dodat, se těsto nesmí moc vyvalovat aby při rolování nepropraskalo. Je to dost syté jído takže se to může pojmout jako oběd, či večeře.. :) :-) tento recept doporučuji. :)
No páni, já myslela, že tento recept je můj objev a vidím, že mě někdo předběhl:(. To já se tak jednou nudila a zkoušela dávat do listového těsta samé dobroty - výborná byla třeba anglická slanina.
ja
|4. 2. 2012 08:48
:-$
Petra
|2. 12. 2011 23:16
Chutné. Robím ich podobne. Akurát pred nakrájaním a pečením nechám "roládu" odležať a stuhnúť v chladničke cca 1 hod, aby sa lepšie krájala. A pred pečením ešte "slimáky" ozdobím taveným syrom v črievku (napr. Bambino") a kečupom.
Sú super.
V7borné,jtaké dělám.Potírám těsto plnotučnou hořčicí,je to pikantnější a peču v remosce na másle,úžasnééé.
Jitka
|24. 4. 2007 18:57
Já těsto nejdřív lehce potírám zakysankou, sypu oreganem a bazalkou a na to teprve šunku a sýr. Zakysanka udělá při pečení zvláštní chuť (trochu připomíná smetanovou klobásu)
Zuzana Šindlerová
|3. 4. 2007 11:25
Výborný recept, přidala jsem kečup a anglickou slaninu, super, dávám za 1.
Irena L.
|28. 3. 2007 08:17
Také dělám je to rychlé a výborné.
Martina Andresová
|26. 3. 2007 21:02
Je to super!výborné,může se přidat i zelenina.Zkus te to.
Anonym
|26. 3. 2007 19:46
My tomu říkáme šneci,jsou opravdu moc dobré,lepší než nějaké chipsy,atd!
Kateřina
|26. 3. 2007 14:11
my tomu říkáme "minipicenky" :) se všim to je mňamka:)
Majka Rončáková
|26. 3. 2007 12:06
Dávám žampiony a peču jak závin.
Anonym
|26. 3. 2007 11:28
Potírám plát kečupem a dávám anglickou slaninu,mnam.