• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mňamka rýže se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Mňamka rýže se zelím

autor: Baly
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mňamka rýže se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (asi 1 kg)
    • 1,50
      hrnek rýže
    • sterilované zelí
    • sádlo
    • cibule
    • česnek
    • grilovací koření
    • paprika - sladká
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění.
2
**Příprava masa:** (jako na guláš) na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na kostičky, až pustí šťávu, přidáme papriku, sůl, pepř (dle chuti). Dusíme do měkka.
3
Do remosky nebo zapékací mísy vrstvíme uvařenou rýži, na to zelí bez šťávy, pak přidáme maso se šťávou. Nakonec opět rýži. Necháme zapéct. Po 10 minutách polijeme šlehačkou a opět necháme zapéct asi 30-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P.L.K.

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • IVETA POUPEROVÁ | 26. 7. 2007 10:48

    AHOJ --ZROVNA ZKOUŠÍM TENTO RECEPT,ALE TO MASKO JSEM POMLELA NA MLÝNKU.SMÍCHÁM UDUŠENÉ MASO S UVAŘENOU RÝŽÍ,TO PAK DÁM DO PEKÁČKU STŘÍDAVĚ SE ZELÍM A ŠLEHAČKOU.A JEŠTĚ TOU KLOBÁSOU!!

  • Anonym | 29. 6. 2007 23:43

    Tento recept znám z hluboké totality, kdy vyšel v Mladém světě, v rubrice " Péťa vařič a je to fakt dobré !!

  • Martina Tomášková | 28. 6. 2007 23:52

    Teda moc jsem si to neumělapředstavit,ale výsledek...ježiš to je to dobrý!!!!!!!!!!!!Děkuji .za inspiraci

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 15:44

    jejej doufám že jsem vás neurazila já to nemyslela nijak zle :o)))jen právě že já klobásku moc nemus :o))tak si mi tento receptík zamlouvá,a jak jsem již psala rýži já móóc ráda :o)))

  • Danka Snášelová | 5. 3. 2007 14:15

    Článek inspirace s klobáskou,(známý recept na Slovensku) psala za mě má kolegyně. Střídáme se u počítače a já jsem ji diktovala, jak se uvedený recept dělá na Slovensku (jak ho znám já). Myslela jsem, že pod uvedený článek napsala mé jméno. Jenomže se podepsala svým jménem - Míla. To jenom pro vysvětlení (pro Markétu) proč v předcházejícím článku píšu, že své rady a inspiraci nikomu nenutím. Děkuji za pochopení a přeji hezký den.

  • Tereza Jarčušková | 5. 3. 2007 14:09

    My do kolžvarskej kapusty dávame aj mäsko, ako je to v recepte, ale aj údenú klobásu, ako píše Míla.

  • Danka Snášelová | 5. 3. 2007 13:46

    Markétko, Koložvárská kapusta (kterou znám já) je stejný recept, jak od Martiny Mňamka rýže se zelím. Ten název Mňamka ... je výstižnější, než Koložvárská kapusta. Je to doopravdy mňamka - výborný recept. Rýže, zelíčko, udušené vepřové masíčko a klobáska v naších ústech vytvoří nezaměnitelnou chuť. Já jsem jenom v předcházejícím příspěvku uvedla, že na Slovensku se dává na zelíčko ještě uzená klobáska. Napsala jsem inspiraci pro další kuchařinky. Kdo chce, může vyzkoušet. Nikomu svou radu-inspiraci nenutím. Lepší je recept vyzkoušet a potom psát. Myslím, že do diskus.příspěvků je lepší psát rady, vychytávky apod. To, že nemáte ráda klobásku nikomu nic neřekne. Vy ji ráda nemáte, někdo jiný má ji rád. Myslím si, že o tomhle tyhle stránky nejsou.

  • Světlana | 5. 3. 2007 13:32

    Markétko, v té koložvárské je maso i klobása (a masa je podstatně víc)...stojí to taky za vyzkoušení...fakt...ale jinak dobrou chuť

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 12:17

    a mě se na tomto receptu právě líbí,že tam není ta klobása ale vepřové masíčko :o)))

  • Míla H. | 5. 3. 2007 11:40

    Tenhle recept je na Slovensku známý (jak bryndzové halušky) pod názvem Koložvárská kapusta. Teda niic nového pod sluncem. Je velice dobrý. Mně chutná i za studena.Do zapékací mísy se dávají tyhle vrstvy: uvařená rýže, udušené vepřové (dobře ochucené) maso, uvařené kyselé zelí a na zelí uzená - lepší uzená klobáska, která do zelíčka pustí šťávu a celý pokrm provoní. Vrstvy se ještě jednou opakují. Jako poslední vrstva je zelí, které se zalije smetanou a dá se všechno zapéct.

  • Světlana | 5. 3. 2007 11:07

    Kdo má rád kombinaci rýže zelí, podívejte se na "Koložvárské zelí". Je tam navíc ještě klobása. Tady vynikající!!!

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 09:42

    jéééé tak to mě taky zaujalo rýži miluji v jakékoliv podobě.Toto vypadá móóóc dobře...

  • Jana Nesvadbová | 5. 3. 2007 09:30

    komibinaci rýže-zelí určitě vyzkouším, vůbec ji neznám a už se těším na výsledek- konečně pro mě nějaké novinka v receptech

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Grilovací koření Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Rýže Sádlo Smetana ke šlehání Sterilované zelí Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Dýňový kompot
Dýňový kompot
29
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Mňamka rýže se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact