• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mňamka rýže se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Mňamka rýže se zelím

autor: Baly
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mňamka rýže se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (asi 1 kg)
    • 1,50
      hrnek rýže
    • sterilované zelí
    • sádlo
    • cibule
    • česnek
    • grilovací koření
    • paprika - sladká
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění.
2
**Příprava masa:** (jako na guláš) na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na kostičky, až pustí šťávu, přidáme papriku, sůl, pepř (dle chuti). Dusíme do měkka.
3
Do remosky nebo zapékací mísy vrstvíme uvařenou rýži, na to zelí bez šťávy, pak přidáme maso se šťávou. Nakonec opět rýži. Necháme zapéct. Po 10 minutách polijeme šlehačkou a opět necháme zapéct asi 30-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry

Palačinky se šunkou: Mňamka babičky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • IVETA POUPEROVÁ | 26. 7. 2007 10:48

    AHOJ --ZROVNA ZKOUŠÍM TENTO RECEPT,ALE TO MASKO JSEM POMLELA NA MLÝNKU.SMÍCHÁM UDUŠENÉ MASO S UVAŘENOU RÝŽÍ,TO PAK DÁM DO PEKÁČKU STŘÍDAVĚ SE ZELÍM A ŠLEHAČKOU.A JEŠTĚ TOU KLOBÁSOU!!

  • Anonym | 29. 6. 2007 23:43

    Tento recept znám z hluboké totality, kdy vyšel v Mladém světě, v rubrice " Péťa vařič a je to fakt dobré !!

  • Martina Tomášková | 28. 6. 2007 23:52

    Teda moc jsem si to neumělapředstavit,ale výsledek...ježiš to je to dobrý!!!!!!!!!!!!Děkuji .za inspiraci

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 15:44

    jejej doufám že jsem vás neurazila já to nemyslela nijak zle :o)))jen právě že já klobásku moc nemus :o))tak si mi tento receptík zamlouvá,a jak jsem již psala rýži já móóc ráda :o)))

  • Danka Snášelová | 5. 3. 2007 14:15

    Článek inspirace s klobáskou,(známý recept na Slovensku) psala za mě má kolegyně. Střídáme se u počítače a já jsem ji diktovala, jak se uvedený recept dělá na Slovensku (jak ho znám já). Myslela jsem, že pod uvedený článek napsala mé jméno. Jenomže se podepsala svým jménem - Míla. To jenom pro vysvětlení (pro Markétu) proč v předcházejícím článku píšu, že své rady a inspiraci nikomu nenutím. Děkuji za pochopení a přeji hezký den.

  • Tereza Jarčušková | 5. 3. 2007 14:09

    My do kolžvarskej kapusty dávame aj mäsko, ako je to v recepte, ale aj údenú klobásu, ako píše Míla.

  • Danka Snášelová | 5. 3. 2007 13:46

    Markétko, Koložvárská kapusta (kterou znám já) je stejný recept, jak od Martiny Mňamka rýže se zelím. Ten název Mňamka ... je výstižnější, než Koložvárská kapusta. Je to doopravdy mňamka - výborný recept. Rýže, zelíčko, udušené vepřové masíčko a klobáska v naších ústech vytvoří nezaměnitelnou chuť. Já jsem jenom v předcházejícím příspěvku uvedla, že na Slovensku se dává na zelíčko ještě uzená klobáska. Napsala jsem inspiraci pro další kuchařinky. Kdo chce, může vyzkoušet. Nikomu svou radu-inspiraci nenutím. Lepší je recept vyzkoušet a potom psát. Myslím, že do diskus.příspěvků je lepší psát rady, vychytávky apod. To, že nemáte ráda klobásku nikomu nic neřekne. Vy ji ráda nemáte, někdo jiný má ji rád. Myslím si, že o tomhle tyhle stránky nejsou.

  • Světlana | 5. 3. 2007 13:32

    Markétko, v té koložvárské je maso i klobása (a masa je podstatně víc)...stojí to taky za vyzkoušení...fakt...ale jinak dobrou chuť

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 12:17

    a mě se na tomto receptu právě líbí,že tam není ta klobása ale vepřové masíčko :o)))

  • Míla H. | 5. 3. 2007 11:40

    Tenhle recept je na Slovensku známý (jak bryndzové halušky) pod názvem Koložvárská kapusta. Teda niic nového pod sluncem. Je velice dobrý. Mně chutná i za studena.Do zapékací mísy se dávají tyhle vrstvy: uvařená rýže, udušené vepřové (dobře ochucené) maso, uvařené kyselé zelí a na zelí uzená - lepší uzená klobáska, která do zelíčka pustí šťávu a celý pokrm provoní. Vrstvy se ještě jednou opakují. Jako poslední vrstva je zelí, které se zalije smetanou a dá se všechno zapéct.

  • Světlana | 5. 3. 2007 11:07

    Kdo má rád kombinaci rýže zelí, podívejte se na "Koložvárské zelí". Je tam navíc ještě klobása. Tady vynikající!!!

  • englicka marketa | 5. 3. 2007 09:42

    jéééé tak to mě taky zaujalo rýži miluji v jakékoliv podobě.Toto vypadá móóóc dobře...

  • Jana Nesvadbová | 5. 3. 2007 09:30

    komibinaci rýže-zelí určitě vyzkouším, vůbec ji neznám a už se těším na výsledek- konečně pro mě nějaké novinka v receptech

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Grilovací koření Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Rýže Sádlo Smetana ke šlehání Sterilované zelí Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Dalamánky

Dalamánky

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Donutky

Donutky

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

211
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
48
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
20
Kvašáky
Kvašáky

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz VIP baby boom je na spadnutí! Které slavné krásky už se kulatí?

VIP baby boom je na spadnutí! Které slavné krásky už se kulatí?

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Mňamka rýže se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact