Rozmixovaný ananas smícháme s moukou, vejci, sodou a oříšky. Pečeme na pečícím papíře na 180 °C cca 15 minut. Necháme zchladnout. Na vychladlý korpus natřeme krém a posypeme mletými ořechy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Krátká
|5. 6. 2007 07:30
Já jsem šťávu z ananasu slila. Mixovala jsem jen samotný ananas.
Jana Krátká
|5. 6. 2007 07:28
Tento shodný recept jsem také objevila v nejmenovaném časopisu. Mám ho vyzkoušený a všem chutnal. Těsto je vláčné a pomazánkové máslo dodá moučníku zajímavou chuť. Pudinkový prášek krému neuškodil. Doporučuji:-)
Andrea
|4. 6. 2007 22:07
Tento recept mám, ale nedává se tam pudinkový prášek, ale 3 i více lžic uvařeného vanilkového pudinku/já dávám 1 sáček vanilkového pudinku na 250 ml mléka/. U nás velmi oblíbený. Jinak tento recept už tu opravdu někde je.
Hana Rožníčková
|4. 6. 2007 20:16
Zdeni, tak to mě mrzí. Já bych si ten krém trošku upravila, jelikož já bych tam stále cítila to pomazánkové máslo.Určitě bych to máslo odlehčila zakysankou nebo šlehačkou, ta tu chuť " přebije ". Já třeba pudink dávám do tvarohu, když peču buchty, ale to je asi něco jiného. Zdeni, ale ten " spodek " byl určitě dobrej, vláčnej...
Zdeňka
|4. 6. 2007 19:42
Hani,já jsem moučník zkoušela a ten pudink mi v pomazánkovém másle vůbec nechutnal,nevím,jestli jsem ho dala víc,ale příště dám určitě bez pudinku nebo zkusím místo másla zakysanou smetanu s cukrem.Jinak moučník skvělý.
Hana Rožníčková
|4. 6. 2007 13:45
Holky, nic to neudělá. Vůbec to tam nebude znát.
Gábina H
|4. 6. 2007 13:34
Byl tu někde podobný recept, kam dávali taky trochu syrového pudinkového prášku. Bylo mi řečeno, že to prý na chuti není znát. Já osobně bych tam asi dala spíš nějaký rozpustný vanilkový prášek (např. Frapko).
Hedvika
|4. 6. 2007 13:27
Nějak nevím,co udělá ta lžička "syrového" pudinku v krému,když se to nijak dál neupravuje.Pudinkový prášek jen tak ,není nic moc:-)..Nebo špatně čtu?