Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň: suroviny nakrájíme na drobné kostičky (proužky), střídku smícháme s ostatními surovinami (zpracujeme vše, co dům dal), ochutíme, naplníme obě poloviny chleba, kůrku potřeme olejem a na vymaštěném plechu zapečeme dozlatova (15-20 min.). Po upečení krájíme na řezy. Kůrka se hůře krájí, ale nikdy nezbyde.
2
Poznámka: Množství všech surovin záleží na počtu strávníků a chuti.
Tuhle baštu občas doma děláme a je to opravdu moc dobré! Jen ty vydlabané kousky nepřidáváme do směsi, ale zakápneme je olejem a dáme na plech vedle chlebíku. Pěkně se opečou a pak je přikusujeme k té dobrotě :-)
Jituleenka Jituleenka
|13. 7. 2006 17:25
To nemusí být špatné:-)
Romča
|29. 6. 2006 14:42
Vypadá to zajímavě,tak jsem si to připravila a jdu to dát do trouby.
Anonym
|27. 6. 2006 12:42
skutočne to vyzerá veľmi lákavo. asi budem musieť mamu prehovriť, aby raz kúpila chlieb v celku, a nie krájaný :-)
Jana Kutačová
|27. 6. 2006 09:23
To zní jako velmi chutně využité zbytky z ledničky,napadá mě ještě i pórek,hrášek,párečky...musím vyzkoušet:o)