• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mňamka
Napište svůj komentář k receptu

Mňamka

autor: Danka Snášelová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mňamka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hrubá mouka
    • 100
      g hera
    • 60
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek nastrouhaný vařený
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Náplň
    • 3
      ks jablka
  • Sníh
    • sníh z bílku ze 4
    • 180
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Z hrubé mouky, Hery, práškového cukru, nastrouhaných vařených žloutků, citronové kůry a rumu vypracujeme těsto. Jednu čtvrtinu těsta dáme na 10-15 minut do mrazničky a třemi čtvrtinami těsta vyplníme dno dortové formy (na dno dortové formy doporučuji dát pečící papír a těsto rukama nebo sklenicí rozetřít - prostě vyplnit dno). Potom oloupejte 3 velká jablka, nákrájejte je na malé a tenké měsíčky, které pokládajte po obvodu (ostrou hranou do středu), až je plocha zaplněná. Zbylou čtvrtinu těsta vytáhněte z mrazáku, nastrouhejte na jablíčka a pečte v troubě při teplotě 175 °C. Když je těsto růžové, nalijte na ně pevný sníh ze 4 bílků, do kterého jste zamíchali pískový cukr. V troubě za mírné teploty koláč pomalu "zasušte" (já peču při teplotě 160 °C asi 10 minut - až je sníh růžový).
2
Po vychladnutí dejte pozor, aby na vás vůbec něco zbylo. Mňamka je opravdu senzační. Je to podobný recept jak Hraběnčiny řezy, jenomže naší rodině Mňamka chutná více = je lehčí, těsto obsahuje málo tuku a voní citronovou kůrou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena Konopcikova | 3. 4. 2008 06:25

    Vynikajici moucnik, poradne jsem si neprecetla postup a supla to do trouby rovnou(spodni mrizka), bez predpikani testa, nic se nespalilo, zitra pecu opet a zkusim to i s marmeladou podle Uljany

  • Marie Vrtěnová | 13. 7. 2007 14:11

    Vynikající lehký moučník. Název mě nezklamal. Je to suprová MŇAMKA.Jablíčka jsem vůbec nesladila ani nepřidávala žádné příchutě. Jenom sníh jsem dělala asi z 5 bílků. Ostatní ingredience a postup přesně dle receptu. Moučník je fantastický. Je vhodný i pro diabetiky nebo kdo hlídá svou postavu. Místo cukru lze použít umělé sladidlo vhodné na pečení. Mňamka má jenom jednu velkou chybu. Je tak dobrá, že ji návštěva snědla na posezení a mně zbyl jenom jeden kousek. Když nastřádám bílky okamžitě je spotřebuji na Mňamku. Hodně bílků dělá na Mňamce lehkou asi 7 cm. peřinku.

  • Zuzana Holubová | 10. 6. 2007 17:05

    Hodnotím 1*. Výborný, lehký moučník. Linecké těsto, jablíčka a našlehaný zapečený sníh je skutečná mňamka. Pekla jsem přesně dle receptu. Moučník nám vůbec nepřipadal sladký. Do jablek se přece nedává žáden cukr. Manžel nechtěl věřit, že pod sněhem jsou jablíčka. Vytvářejí lahodnou, neskutečnou chuť.

  • Anonym | 6. 6. 2007 12:56

    Tahle mňamka je optravdu MŇAMKA, množství je tak akorát pro nás tři a je to opravdu jednoduché.Moc děkuji za recept!!!Jen jsem jablíčka posypala skořicovým cukrem, do sněhu dala 100g cukru, ale jinak jsem se držela postupu.Velká 1*****

  • Magda | 5. 5. 2007 20:14

    NA NÁŠ VKUS MOC SLADKÉ, ALE JINAK DOCELA FAJN. pŘÍŠTĚ DO SNĚHU UBERU CUKRU NA MAX 10 DKG.

  • Markéta | 27. 4. 2007 23:45

    Název mě nezklamal. Je to výborný moučník, doopravdy mňamka. Kdo neochutnal, neuvěří. Vřele doporučuji.

  • Uljana Kurivčaková | 19. 3. 2007 18:00

    Já jsem take vyzkousela tento recept,a mohu jen potvrdit, ze je opravdu vynikajici: lehky, zdravy, stavnaty a ne tucny. Akorat jsem podle sveho gusta jestě na dno testa pridala tenkou vrstvu jahodové marmelady a na to vrstvu nastrouhanych reckych orechu, a pak jsem jeste pridala nasekane orisky i k jablkum. Zklidila jsem samu pochvalu, a navsteva chtela jeste pridat. Moc dekuji za tento recept! Davam 1*

  • Iva K. | 16. 2. 2007 22:58

    Mňamka je zkvělá, mohu potvrdit.Sníh je opravdu jako peřinka. Při pečení se nafoukne.Manžel se jenom olizoval, zavíral oči a nechtěl věřit, že tak fantastický moučník jsem upekla.

  • Romana Š. | 16. 2. 2007 22:20

    Dnes jsem pekla sněhovou Mňamku pro svého manžela k narozeninám.Sníh jsem dělala ze 6 bílků a pekla jsem ho (nesušila, ale pekla) asi 15 min. při teplotě 175 °C.Jednoduché. levné a velice dobré - prostě mňamka. Vřele doporučuji. Dávám 1.

  • Danka Snášelová | 9. 2. 2007 19:53

    Šárko, každá rodina má různý počet stravníků a podle toho peče a vaří v různých velkých hrncích a pekáčích.Já tenhle recept peču pro manžela a syna v dortové formě a po upečení Mňamku nakrájím na 8 úhledných (větších) dortovvých řezů. Když jsem měla narozeniny, tak jsem Mňamku upekla kolegyním do práce - ke kafíčku. Měl velký úspěch nejenom chuťově ale i vzhledově (řezy vypadají báječně).Sníh ze 4 bílků (někdy dávám bílků i 6) pečený v dorotové formě je vysoký. Je to taková pěna-lehounká vysoká peřinka, kterou můžeme ozdobit šlehačkou. Mňamku doporučuji upéct rodinám, kde je míň stravníků. Z receptu nakrájíte 8 až 10 úhledných kousků. Líbí se mi hlavně proto, že je dobrý a přitom levný, lehký-bez krému. Do sněhu se naše pusa zaboří jako do peřinky. Je jednoduchý a vypadá slavnostně.

  • Šárka Tkáčová | 5. 2. 2007 14:47

    Nepolemizuji o skutečnosti,že je tento recept mňamkou-nevyzkoušela jsem , ale na množství mouky obsahuje více tuku,než zde uvedené a mnou vyzkoušené Hraběnčiny řezy.Na množství strávníků u nás doma bych stejně musela péct z dvojité dávky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Snídaně Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Hnědý rum Hrubá mouka Jablka Moučkový cukr Sníh z bílku Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

150
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
126
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
125
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
61
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
33
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová omáčka

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Mňamka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact