Vynikajici moucnik, poradne jsem si neprecetla postup a supla to do trouby rovnou(spodni mrizka), bez predpikani testa, nic se nespalilo, zitra pecu opet a zkusim to i s marmeladou podle Uljany
Vynikající lehký moučník. Název mě nezklamal. Je to suprová MŇAMKA.Jablíčka jsem vůbec nesladila ani nepřidávala žádné příchutě. Jenom sníh jsem dělala asi z 5 bílků. Ostatní ingredience a postup přesně dle receptu. Moučník je fantastický. Je vhodný i pro diabetiky nebo kdo hlídá svou postavu. Místo cukru lze použít umělé sladidlo vhodné na pečení. Mňamka má jenom jednu velkou chybu. Je tak dobrá, že ji návštěva snědla na posezení a mně zbyl jenom jeden kousek. Když nastřádám bílky okamžitě je spotřebuji na Mňamku. Hodně bílků dělá na Mňamce lehkou asi 7 cm. peřinku.
Hodnotím 1*. Výborný, lehký moučník. Linecké těsto, jablíčka a našlehaný zapečený sníh je skutečná mňamka. Pekla jsem přesně dle receptu. Moučník nám vůbec nepřipadal sladký. Do jablek se přece nedává žáden cukr. Manžel nechtěl věřit, že pod sněhem jsou jablíčka. Vytvářejí lahodnou, neskutečnou chuť.
Tahle mňamka je optravdu MŇAMKA, množství je tak akorát pro nás tři a je to opravdu jednoduché.Moc děkuji za recept!!!Jen jsem jablíčka posypala skořicovým cukrem, do sněhu dala 100g cukru, ale jinak jsem se držela postupu.Velká 1*****
NA NÁŠ VKUS MOC SLADKÉ, ALE JINAK DOCELA FAJN. pŘÍŠTĚ DO SNĚHU UBERU CUKRU NA MAX 10 DKG.
Název mě nezklamal. Je to výborný moučník, doopravdy mňamka. Kdo neochutnal, neuvěří. Vřele doporučuji.
Já jsem take vyzkousela tento recept,a mohu jen potvrdit, ze je opravdu vynikajici: lehky, zdravy, stavnaty a ne tucny. Akorat jsem podle sveho gusta jestě na dno testa pridala tenkou vrstvu jahodové marmelady a na to vrstvu nastrouhanych reckych orechu, a pak jsem jeste pridala nasekane orisky i k jablkum. Zklidila jsem samu pochvalu, a navsteva chtela jeste pridat. Moc dekuji za tento recept! Davam 1*
Mňamka je zkvělá, mohu potvrdit.Sníh je opravdu jako peřinka. Při pečení se nafoukne.Manžel se jenom olizoval, zavíral oči a nechtěl věřit, že tak fantastický moučník jsem upekla.
Dnes jsem pekla sněhovou Mňamku pro svého manžela k narozeninám.Sníh jsem dělala ze 6 bílků a pekla jsem ho (nesušila, ale pekla) asi 15 min. při teplotě 175 °C.Jednoduché. levné a velice dobré - prostě mňamka. Vřele doporučuji. Dávám 1.
Šárko, každá rodina má různý počet stravníků a podle toho peče a vaří v různých velkých hrncích a pekáčích.Já tenhle recept peču pro manžela a syna v dortové formě a po upečení Mňamku nakrájím na 8 úhledných (větších) dortovvých řezů. Když jsem měla narozeniny, tak jsem Mňamku upekla kolegyním do práce - ke kafíčku. Měl velký úspěch nejenom chuťově ale i vzhledově (řezy vypadají báječně).Sníh ze 4 bílků (někdy dávám bílků i 6) pečený v dorotové formě je vysoký. Je to taková pěna-lehounká vysoká peřinka, kterou můžeme ozdobit šlehačkou. Mňamku doporučuji upéct rodinám, kde je míň stravníků. Z receptu nakrájíte 8 až 10 úhledných kousků. Líbí se mi hlavně proto, že je dobrý a přitom levný, lehký-bez krému. Do sněhu se naše pusa zaboří jako do peřinky. Je jednoduchý a vypadá slavnostně.
Nepolemizuji o skutečnosti,že je tento recept mňamkou-nevyzkoušela jsem , ale na množství mouky obsahuje více tuku,než zde uvedené a mnou vyzkoušené Hraběnčiny řezy.Na množství strávníků u nás doma bych stejně musela péct z dvojité dávky.