kompotované ovoce
višně nebo kousky meruněk, broskví, švestek či jablek
švestky
Těsto na nastrouhání
300
g
polohrubá mouka
100
g
tuk
100
g
cukr
3
lžička
kakao
4
lžička
studená voda
1
ks
vejce
0,50
balení
prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
1
Listové těsto vyválíme na placku o velikosti plechu, ve kterém budeme péct. Položíme ji do vymazaného, vysypaného plechu, natřeme na ni vrstvu džemu.
2
Do tvarohů vmícháme pudinkový prášek, vanilkový cukr, krupicový cukr, našleháme šlehačem a tuto hmotu natřeme na džem na placku. Do tvarohové hmoty vmáčkneme ovoce.
3
Připravíme těsto na vrch buchty - všechny ingredience smícháme, vypracujeme hladké těsto, které pak nastrouháme na tvarohovou plochu.
4
Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme cca 45 min. při 180 °C(horkovzduch), ke konci teplotu snížíme na 150 °C.