g
uzené maso
krůtí, kuřecí, vepřové (rolka) ...dle chuti
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso, sýr a vejce si řádně promícháme, ochutíme solí, pepřem a dle potřeby zahustíme strouhankou nebo rozmočenou žemlí. Do směsi můžeme přidat i jemně pokrájenou cibuli a rozetřený česnek.
Ze směsi si vlhkou rukou tvoříme placičky, do kterých zabalíme kus uzeného masa, které jsme si pokrájeli. Pořádně uplácáme (vyženeme vzduch) a obalíme ve strouhance.
3
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou nebo s čerstvým pečivem a zeleninou.
Mňam mňam, moc dobrééé ...uzené jsem se taky nastrouhala ;-)
Pavel
|11. 8. 2014 18:33
Chutná dobře, ale protože rád experimentuji, tak jsem zkusil jeden kousek s uzeným, jeden se sušeným rajčetem a jeden s kysaným zelím. A musím říct, že se zelím je to opravdu bomba! Vyzkoušejte :-)
Míša Převorová
|5. 5. 2014 18:32
Recept vypadá snadně a žravě,zítra vyzkouším.Už se na ně těším.