Na sádle a cibulce orestujeme mleté maso, až se mleté dělí, přidáme trochu papriky, sojové omáčky a worchestru promícháme (nemusí být - dle chuti). Vymastíme pekáček a dáme na kolečka brambory, osolíme.
2
Na to mleté maso, kysané zelí, anglickou slaninu a zase vrstva brambor. Můžeme opakovat, záleží, kolik všeho je. A dáme péct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Amy -
|16. 5. 2009 23:23
Ano, dá se tam něco úplně jiného a také se to i jinak pojmenuje. Souhlasím. Jen ten název bych navrhla jiný, takhle by to mohlo někoho ranit.
Šárka Rudlová
|16. 5. 2009 18:53
Je to super, v Anglii se to nazývá Sheperd´s Pie a nedává se ani zelí, ani anglická, stačí mleté, brambory, k tomu zeleninový salát a majonéza a je to dobré, i když s tím zelím je to lepší. Ještě jedna verze je, že se místo brambor použije bramborová kaše a zelí červené.
Apina Hrbek
|4. 4. 2009 23:09
Pani mil.R Vase cestina, respektive gramatika je priserna. Vim, ze je toto forum je o receptech, ale snad neda tolik prace si po sobe precist co jste napsala nez to odeslete.
Hana Krupková
|3. 4. 2009 10:03
Předně bych chtěla upozornit, že tento recept je značně NEJASNÝ. V ingrediencích je vejce a česnek, které v postupu úplně chybí, naopak se tam najednou objeví slanina a sojová om s worchestrem, o kterých nebylo ani zmínka. Navíc není popsáno jak dlouho a na kolik se pokrm zapéká. Pro mě to byla dobrá inspirace a v podstatě jsem si vytvořila podle toho recept vlastní a musím říct, že nám moc chutnalo. Takže jako nápad výborné, ale popis se moc nezdařil.
Ivana Přikrylová
|30. 3. 2007 09:52
Dělám něco podobného: na dno zapékací misky dám kysané zení, na to orestované a ochucené mlëté maso, na navrch plátky syrových brambor, vše zaliju smetanou a zapeču. Taky to je moc dobré.
mil.R
|30. 3. 2007 08:23
díky za příspěvek.potěší to.já,že mi zbylo mleté a vařené brambory a bylo mi to líto vyhodit.takjsem fantazírovala,co stím.a tohle vzniklo,a moc jsme si pochutnaly.skusím i tu Vaši variantu.MR
Jana Tomčíková
|29. 3. 2007 10:41
Moje oblíbené jídlo, moc dobré.Připravuji je z nevařených brambor, maso nemusí být nutně osmahnuté.Kořením solí, pepřem, majoránkou,kmínem.