Předem si mírně povaříme celé žampiony v mírně osolené vodě (max. 10 minut). Po schladnutí je zbavíme nožiček a klouboučky nakrájíme na čtvrtiny, kapii nakrájíme na proužky. Na rozpálené panvi zprudka orestujeme mleté maso. Jakmile se maso zatáhne, osolíme a opepříme podle chuti (čerstvě mletý pepř je lepší) a přidáme nakrájené žampiony a kapii.
2
Po 5 minutách přidáme 1/4 čajové lžičky houbového koření a stejné množství drcené majoránky. Mírně podlejeme vodou (max. 2 dcl) a necháme 5 minut podusit. Poté přidáme 2 polévkové lžíce kečupu, 3 bobkové listy a větší špetku saturejky. Opět podusíme asi tak 5 minut, ale na mírnějším ohni. Příloha: těstoviny (kolínka) anebo rýže.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Přemek Martínek
|26. 10. 2006 13:15
Před vařenim žampiony zbavte nožiček hned pak to jde špatně odlomit když jsou měkké.a zkusil jsem tam přidat bile víno a cibulku s rajčaty..zamichne do kolinek a posypane syrem..skvěle..