Mleté maso uněteme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, polovinou cibule, osolíme a opepříme. Utvoříme 8-10 karbanátků. Každý karbanátek ovineme plátkem slaniny a sešpejlujeme. Očištěnou, košťálu zbavenou kapustu nařežeme na jemné proužky, které ve vroucí vodě asi 5 minut blanšírujeme. Potom ji necháme důkladně okapat. Krátce před podáváním osmažíme zbylou cibulku, až zesklovatí. Přidáme kapustu a při vyšší teplotě znovu za stálého obracení 5-8 minut opékáme. Na rozehřátém másle smažíme karbanátky z každé strany asi 7 minut a poté je udržujeme v teple. Výpek podlijeme smetanou a vývarem. Vmícháme jíšku, krátce povaříme, osolíme, opepříme. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou a podáváme s brambory.