Syrové brambory nakrájíme do pečící mísy. Z mletého masa vytvarujeme masové kuličky, které ochutíme dle vlastního vkusu česnekem, majoránkou, jemně nasekanou cibulí, grilovacím kořením, přiklopíme a dáme do trouby na cca 150 °C - jelikož mleté maso obsahuje tuk, podlijeme pouze trochou vody.
2
V hrnci mezitím uvaříme těstoviny. Když máme brambory měkké, vyjmeme masové kuličky. Do brambor přidáme těstoviny a zeleninovou konzervu, přidáme rozkrájený sýr (víc druhů sýra dodá různorodou chuť). Zalijeme směs vajíčkem rozšlehaným v zakysané smetaně a nakonec vrátíme navrch masové kuličky, na které přidáme plátek uzené slaninky. Teď již nepřikrýváme, ale dáme do trouby zapéct.
3
Jako kyselou přílohu používám podle sezónní možnosti kysané zelí, Znojemský okurek, nastrouhaný salátový okurek s jogurtem nebo salát s červené řepy. Tím se to stává chuťově variabilní.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gejza Matejka
|16. 4. 2009 20:35
Paní nebo slečny-jsem kuchař a když vyčtu,že nakrájím syrové brambory a vložím masové kuličky společně do pečící nádoby,což vzápětí dám na 150st do trouby,nevím nad čím bádáte?!Vskutku to podliju minimem vody,aby se brambory nezačali připalovat a ty syrové masové kuličky pustí svůj tuk pravě do těch brambor,což dodá jinou chuť jako když použijete brambory vařené.Nehledě nato by vařené brambory čekaly na změknutí masových kuliček a zbyla by spíš bramborová rozvařená hmota.Pokud Vám to nějak nebude jasné,můžete mi poslat dotaz přes meilovou adresu.Přeji dobrou chuť.
marie nezlakova
|16. 4. 2009 13:31
Občas takovou večeři dělávám-s drobnými úpravami,většinou,když zbydou těstoviny z druhého dne apod.Je to dobré,rychlé a bez velkého nádobí.Recept mi přijde vcelku srozumitelný.
Gábina H
|16. 4. 2009 12:10
To jsem si taky myslela, ale dle mého by to měl autor v receptu upřesnit :-)
ladislava staffenová
|16. 4. 2009 10:50
Gábi - podle prvních dvou vět v receptu ano - brambory se nejprve dají do pečící mísy :-))