• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mleté maso v bránici s přílohou
Napište svůj komentář k receptu

Mleté maso v bránici s přílohou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mleté maso v bránici s přílohou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso 500-600 g - hrubě mleté
    • vepřový bůček
    • 1
      ks vejce
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • drcený kmín
    • 4
      lžíce mléko dle potřeby
    • 80
      g vepřová bránice
    • kmín a hrubě mletý pepř na posypání
    • brambory na 4 porce, možno přidat cibuli nebo česnek

Postup přípravy receptu

1
Do mletého masa přidáme vejce, mléko, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, pepř, malinko majoránky a drcený kmín. Promícháme, rozdělíme na 4 díly. Z bránice uděláme 4 čtverce a maso do nich zabalíme a uděláme dost ploché placičky.
2
Do předem namočeného římského hrnce dáme osolené brambory nakrájené na větší kostky a dle vlastní chuti necháme tak, nebo posypeme nakrájenou cibulí nebo česnekem. Na brambory dáme maso, jemně posolíme, posypeme celým kmínem a hrubě mletým pepřem. Hrnec přikryjeme a dáme do trouby asi na 90 minut. Ke konci odkryjeme.
3
Podávám se zeleninovým salátem. Do mletého masa je možné zabalit malý plátek vepřových játer. Do římského hrnce se taky může dát kysané zelí, na to brambory a nakonec maso.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou

Pečené maso s hruškovo-paprikovou…

Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Kuřecí prsíčka podle Míry s…

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bramborka | 27. 10. 2006 18:52

    Já peču zmíněnou vepřovou svíčku,nakořeněnou a zabalenou do košilky každou zabijačku.Je to výborné!!!Moc doporučuji vyzkoušet.

  • martin jirout | 27. 10. 2006 15:29

    měl jsem tu čest a ochutnal jsem již zmiňovanou svíčku ,jen se to jmenovalo úplně jinak chutnal jsem to někde v Rakousku a vím že svou efektivností a chutí si mě ten pokrm docela získal dámy nebojte se toho a běžte do toho po hlavě.......nebudete litovat

  • Jaroslava Oumarová | 25. 10. 2006 17:01

    Síťce řezníci říkají košilka.

  • Mirka G. | 25. 10. 2006 16:17

    Tá biela sieťka sa volá okružie ( teda po slovensky), sú ňou akoby pridŕžané črevá. Bránica je niečo iné - tak ako bolo povedané - dýchací sval, ktorý oddeľuje hrudnú dutinu od brušnej.

  • Maruš | 25. 10. 2006 13:29

    Co je to bránice,to už je zodpovězeno.Chce se to poptat spíše v menších řeznictvích.U nás to prodávají v takových kuličkách v mikroténu o váze zhruba 100 g.Někdy mají čerstvou,někdy mraženou.Taky do toho balím šišky sekané z vepřového masa,uvnitř s kouskem panenky,u nás se tomu říká Svíčka.Můžou se do toho zabalit i porce králíka.Bránice dá této sekané takovou specifickou vůni a chuť.Je fakt,že to třeba každému nemusí chutnat,ale taky doporučuji alespoň jednou zkusit.Vše je jednou poprvé :-)) Jinak kdo nemá římský hrnec,naskládají se zabalené placičky do pekáčku,může se vymastit trochu sádlem,přidá se malinko vody,přiklopí se,dá do trouby a po asi 1/2 hodince se odkryje a dopeče.K tomu brambory,zelí ve všech úpravách nebo zeleninový salát.Chutná i studené s chlebem.

  • Tereza Jarčušková | 25. 10. 2006 11:48

    Bránica je tenký sval, ktorý oddeľuje hrudnú dutinu od brušnej a je nevyhnutný pri dýchaní.

  • Anonym | 25. 10. 2006 11:33

    Bránici prodávají v masně. Je to taková blána. Balím do ni sekanou a masové rolády dost často.

  • Eva Mlýnská | 25. 10. 2006 11:10

    Nemyslí autor bránicí takovou tu síť co má prase na břichu? Sousedka to mívá ze zabíjačky a říká, že do toho se balí sekaná. V obchodě jsem něco takového ještě neviděla

  • Miroslava Krumlová | 25. 10. 2006 11:10

    Nikdy jsem neviděla v obchodě prodávat bránici!!?? Nebo ano ?? Proto mě to zaskočilo. Co je to bránice vím.

  • Šárka Tkáčová | 25. 10. 2006 10:50

    Bránici kupuji běžně u nás v řeznictví. Je to svalo-šlachová blána oddělující u savců orgány hrudního koše a břicha. Balím do ni veškerou sekanou a panenskou svíčkovou a bez ní to pro nás nemá ten pravý šmak. I v řeznictví prodávají polotovar sekané ,zabalené v této bránici.

  • Hana Rožníčková | 25. 10. 2006 10:35

    Také jsem zajásala - další recept pro římák. Ale po přečtení jsem usoudila, že mě to vůbec neláká ho vyzkoušet!! Jsem zvědavá, jestli autor odpoví co je to ta bránice...

  • Jana Kutačová | 25. 10. 2006 10:29

    Tenhle recept vypadá celkem dost lákavě,ale nevlastním římský hrnec,takže taky zkoušet nebudu,ale myslím,že by to šlo upéct i na normálním pekáčku v troubě.Jinak do bránice balím sekanou celkem běžně,pokud si na ni vzpomenu a koupím ji.Jinak je k sehnání téměř v každém řeznictví.Vytvoří na sekané báječnou kůrčičku.Doporučuji aspoň jednou vyzkoušet.:o)

  • Jaroslava Oumarová | 25. 10. 2006 10:27

    Já myslím, že na jatkách nebo u známého řezníka by pochodila, je to v podstatě odpad, tak to ani nebude drahý:-) Ale v bránici jsem já osobně nic nepekla, tak nevím.

  • Lidka Kábrtová | 25. 10. 2006 10:23

    Bránice je dýchací sval. Ale kam na ni autor receptu chodí, to tedy skutečně nevím. Osobně tenhle recept zkoušet nebudu, nějak mě tahle kombinace neláká...

  • Miroslava Krumlová | 25. 10. 2006 10:14

    jen takový nesmělý dotaz ! Co je to ta bránice ???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Kmín Majoránka Mléko Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová bránice Vepřové maso Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

69
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
56
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
43
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
42
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
39
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Mleté maso v bránici s přílohou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact