Pokrájenou slaninu osmažíme společně s cibulí dorůžova. Přidáme maso, vše promícháme a smažíme do té doby, než se nám vysmaží přebytečná šťáva z masa a na dně zůstane pouze tuk. Pak k masu přidáme mletou papriku, nastrouhaný česnek a protlak, ještě krátce orestuje a vše zalijeme pokrájenými loupanými rajčaty, přidáme pokrájené papriky (kostičky, nudličky), nasekané čerstvé bylinky (dle chuti), osolíme a opeříme. Dusíme pod poklicí za občasného promíchání a podlití vývarem doměkka. Pokud máme rajčata hodně kyselá, můžeme přidat do mleté směsi i lžičku cukru. Ke konci směs můžeme ještě dosolit nebo přidat česnek, který dušením ztrácí sílu. Místo soli lze použít i sojovou omáčku.
2
Podáváme s těstovinami, špeclemi, gnocchi, na topinkách...
Moc dobré :-) , při servírování sem to ještě posypala medvědím česnekem. Všem to moc chutnalo. Děkuj :-)
Monika
|8. 3. 2016 06:30
Bylo to moc dobré a dětem to taky moc chutnalo :-* , jen jsem tu omáčku dávala radši na kolínka, protože se špagetama jim to ještě moc nejde :-) . Děkuji.