Papriky pokrájíme na cca 3 - 4 cm široké "kroužky". Papriku zbavenou semínek, kterou nespotřebujeme, například zbylou od stopky nebo špičku, pokrájíme na malé kousky.
Mleté maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, česnekem, paprikou sladkou nebo v kombinaci s pálivou, nasekanou petrželovou natí, polovinou nastrouhaného sýru a drobně pokrájenou zbylou paprikou. Přidáme vejce, menší hrstku vody a vše řádně propracujeme.
Mletou směsí plníme kroužky z paprik a klademe do pečícím papírem vyloženého nebo sádlem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Zaklopené vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 25 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka.
4
Pekáček vyndáme z trouby, mleté maso potřeme nebo pokapeme z vrchu česnekovou nebo sladkou chilli omáčkou (množství dle chuti), posypeme zbylým sýrem a vrátíme ještě na chvíli do trouby, aby se sýr rozpustil.
5
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým chlebem.