• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mleté maso - vepřové Hrubě mleté (plec, bůček) nebo směs vepřového a hovězího
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g rýže Tu uvaříme
    • sůl
    • pepř mletý
    • 300
      g hlávkové zelí Tj. 1/4 menší hlávky
    • brambory Pro 4-5 osob

Postup přípravy receptu

1
Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme vařenou rýži a vejce. Promícháme, dochutíme, dávám jen sůl a pepř. Zelné listy rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Na dno namočeného hrnce dáme brambory nakrájené na větší kostky, osolíme, promícháme. Odložíme si pár zelných listů na pokrytí povrchu a zbytek nakrájíme nahrubo a posypeme brambory. Na to rozprostřeme masovou směs, kterou pokryjeme zelnými listy. Dáme do studené trouby a pečeme asi 1 a 1/2 hodiny. Ke konci můžeme na malou chvíli odklopit, ale hlídáme, zelí se rádo připaluje a vysušuje.
2
K tomu podávám kompot nebo podle zdejšího receptu: Mrkvičkový salát - pro děti. Kdo nemá římský hrnec,tak se dá dělat maso v pekáčku. Ten silně vymažeme sádlem, rozprostřeme na dno i boky zelné listy, na to maso a zas listy. Zalijeme troškou vody, přikryjeme a pečeme, ke konci odkryjeme. Pokud použijeme rýži nevařenou, dáme více vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaromir Mareth | 28. 11. 2006 13:47

    Rimsky hrnec nevlastnim,ale obdobne jidla pripravuji v ZEPTER hrnci primo na plameni a vzdy jsou tyto pokrmy vynikajici***s pozdravem kýho-výra

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 09:59

    Nedávno jsem dělala v římském hrnci také brambory s mletým mase, bylo to velice jednoduché a dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hlávkové zelí Mleté maso - vepřové Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Makovec V.

Makovec V.

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
25
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Velká proměna Richarda Genzera: Zhubnul a přestal pít! Kvůli krásné přítelkyni

Velká proměna Richarda Genzera: Zhubnul a přestal pít! Kvůli krásné přítelkyni

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact