• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mleté maso - vepřové Hrubě mleté (plec, bůček) nebo směs vepřového a hovězího
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g rýže Tu uvaříme
    • sůl
    • pepř mletý
    • 300
      g hlávkové zelí Tj. 1/4 menší hlávky
    • brambory Pro 4-5 osob

Postup přípravy receptu

1
Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme vařenou rýži a vejce. Promícháme, dochutíme, dávám jen sůl a pepř. Zelné listy rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Na dno namočeného hrnce dáme brambory nakrájené na větší kostky, osolíme, promícháme. Odložíme si pár zelných listů na pokrytí povrchu a zbytek nakrájíme nahrubo a posypeme brambory. Na to rozprostřeme masovou směs, kterou pokryjeme zelnými listy. Dáme do studené trouby a pečeme asi 1 a 1/2 hodiny. Ke konci můžeme na malou chvíli odklopit, ale hlídáme, zelí se rádo připaluje a vysušuje.
2
K tomu podávám kompot nebo podle zdejšího receptu: Mrkvičkový salát - pro děti. Kdo nemá římský hrnec,tak se dá dělat maso v pekáčku. Ten silně vymažeme sádlem, rozprostřeme na dno i boky zelné listy, na to maso a zas listy. Zalijeme troškou vody, přikryjeme a pečeme, ke konci odkryjeme. Pokud použijeme rýži nevařenou, dáme více vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaromir Mareth | 28. 11. 2006 13:47

    Rimsky hrnec nevlastnim,ale obdobne jidla pripravuji v ZEPTER hrnci primo na plameni a vzdy jsou tyto pokrmy vynikajici***s pozdravem kýho-výra

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 09:59

    Nedávno jsem dělala v římském hrnci také brambory s mletým mase, bylo to velice jednoduché a dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hlávkové zelí Mleté maso - vepřové Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

252
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
80
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
33
Domácí rohlíky od Hodinářů
Domácí rohlíky od…
32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact