lžíce
koření - adžika
nebo čubrica, dle chuti, cca
sůl
dle chuti nebo sojová omáčka
olej
1
ks
cibule
velká
3
ks
řapíkatý celer
stonky, dle velikosti, 2 - cca
200
ml
rajčatové pyré
1
stroužek
česnek
větší
Postup přípravy receptu
1
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme dozlatova a ke konci smažení přisypeme na plátky či kostičky pokrájené řapíky celeru, dochutíme kořením dle chuti, nasekaným česnekem a ještě krátce osmažíme, aby se vše rozvonělo. Přilijeme rajčatové pyré a pod poklicí pomalu dusíme do změknutí masa a celeru. Nakonec směs dochutíme solí nebo sojovou omáčkou a můžeme podávat.