Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku, lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení. Pomoci si můžeme krom vařečky i šťouchadlem na brambory. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a nadrobno nasekaný česnek, necháme rozvonět a odstavíme.
Zapékací mísu vymažeme tukem a dno vyložíme plátky oloupaných brambor, na které nandáme polovinu pórkovo-masové směsi, poté navrstvíme další vrstvu bramborových plátků a na ně zbylou směs. Na tu poskládáme zbylé brambory, které zalijeme smetanou, osolíme a přidáme pár lístečků tymiánu.
Mísu zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 45-50 minut. Po vyndání z trouby necháme zhruba 10 minut stát a až poté odklopíme a rozdělíme na talíře. Podáváme se zeleninovým salátem dle chuti.