Houby očistíme, pokrájíme a dáme na chvilku povařit do hrnce s vodou. Pak scedíme. Špek najemno pokrájíme a vysmažíme na lžíci oleje dozlatova s drobně pokrájenou cibulí. Ke konci smažení krátce orestujeme i nastrouhaný česnek. K cibulovému základu dáme restovat mleté maso, až se voda vypaří, přidáme červenou pokrájenou papriku, mletou papriku a protlak a ještě orestujeme. Přidáme cukr, sůl, pepř, předvařené houby a zalijeme sklenicí vody.
2
Dusíme cca 25-30 minut, popřípadě podlijeme troškou vody a ještě dochutíme (můžeme i sojovkou, podravkou apod. - dle chuti). Zahušťování moukou není třeba. Podáváme k těstovinám, topinkám s česnekem, toastům, bramborám...
Vynikající na všechno. Na chleba, rýži a špagety jsme už zkusili a vždycky to bylo eňoňůňo :-* . Děkujem za recept :-)
Mikysková
|11. 10. 2015 08:32
Jsem ráda, že jsem našla a vyzkoušela zrovna tenhle recept. Bylo to výborné.
Anička
|15. 3. 2014 09:43
Připravila jsem večeři podle tohoto receptu a přítel,který houbám nikdy moc nedá,si dokonce přidával a chválil,jak si pochutnal.Děkuji vám za recept.
houba
|13. 10. 2013 18:44
bomba gáblík
Andrea Turková
|31. 8. 2013 19:18
Konečně jsme se dočkali, ROSTOU!! Jsem nadšená z nového receptu, který jsem objevila a chci ho všem doporučit. Je to výborné. Přidávám do své kuchařky <:-) .
Petra Válková
|20. 8. 2012 12:34
Skvělé :-P , zůstaly jen čisté talířky :-)
Jaruška
|14. 8. 2011 15:03
Byl to výborný mišmaš na špagety, dík.
Mára
|28. 6. 2011 19:19
U nás už rostou! A jaký! Zkoušeli jsme tenhle recept a moc nám to šmakovalo, zase pujdu nějaký nasbírat :-P ;-)
Slunečnice
|28. 5. 2011 15:20
Masovou směs jsem udělala na špagety, posypala navrch sýrem a bříška si hladíme ještě teď. Vynikající záležitost :-* !
Tonča
|30. 3. 2011 20:36
Toto znám, dělám to na topinky a můžeme se po tom utlouct