• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mleté maso s hermelínem a brusinkami v banánové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Mleté maso s hermelínem a brusinkami v banánové omáčce

autor: Iwerin
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mleté maso s hermelínem a brusinkami v banánové omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Mleté koule
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      balení hermelín stačí i půl balení
    • 2
      lžíce brusinkový kompot
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 1
      hrst koření na mleté maso
    • 1
      hrst koření na grilovaný hermelín
    • mletá sladká paprika na pěknou barvu
  • Omáčka
    • 2
      ks banány 2 velké nebo 3 menší, pěkné neomačkané
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • mléko pro potřebnou konzistenci omáčky
    • hřebíček mletý
    • muškátový květ
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso připravíme jak jsme zvyklí (vejce, sůl, mouka) s trochou více koření na mleté maso. Hermelín nakrájíme na maličké kousíčky a vmícháme do mletého masa. Přidáme také trochu (stačí lžička) koření na grilovaný hermelín nebo stačí další pepř a chilli. Poté vmícháme dvě lžíce brusinkového kompotu a lžíci cukru. Maso dostane pěkně nasládlou pikantní chuť.
2
Já nechávám maso aspon hodinku v lednici odležet, aby se vše pořádně spojilo několikrát pořádně promíchám. Těsně před smažením přidám mletou papriku aby kouličky dostaly pěkně načervenalou barvu. Poté smažíme obvyklým způsobem ve vyšší vrstvě oleje a následně je necháme dobře okapat či mastnotu vysajeme.
3
Na omáčku si rozmačkáme 1 a půl banánu (nebo dva, podle toho s kolik jich máme), zbytek si necháme na ozdobu. K rozmačkanému banánu přidáme zakysanku a mléko, tak abyhom dostali chustou omáčku. Vše dáme do hrnce a zahřejeme, když směs přejde varem přidáme cukr a koření. Směsí poté políváme koule a zdobíme plátky zbylého banánu.
4
K tomuto jídlu mám nejraději jasmínovou rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Mleté maso s řapíkatým celerem

Mleté maso s řapíkatým celerem

Mleté maso s cizrnou

Mleté maso s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Smažení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Brusinkový kompot Cukr krystal Hermelín Hladká mouka Hřebíček mletý Koření Koření na mleté maso Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso - míchané Muškátový květ Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

153
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
22
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Veronica Biasiol přiznala zlomené srdce: Rozchod s Alicí!

Veronica Biasiol přiznala zlomené srdce: Rozchod s Alicí!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Mleté maso s hermelínem a brusinkami v banánové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact