Mleté maso připravíme jak jsme zvyklí (vejce, sůl, mouka) s trochou více koření na mleté maso. Hermelín nakrájíme na maličké kousíčky a vmícháme do mletého masa. Přidáme také trochu (stačí lžička) koření na grilovaný hermelín nebo stačí další pepř a chilli. Poté vmícháme dvě lžíce brusinkového kompotu a lžíci cukru. Maso dostane pěkně nasládlou pikantní chuť.
2
Já nechávám maso aspon hodinku v lednici odležet, aby se vše pořádně spojilo několikrát pořádně promíchám. Těsně před smažením přidám mletou papriku aby kouličky dostaly pěkně načervenalou barvu. Poté smažíme obvyklým způsobem ve vyšší vrstvě oleje a následně je necháme dobře okapat či mastnotu vysajeme.
3
Na omáčku si rozmačkáme 1 a půl banánu (nebo dva, podle toho s kolik jich máme), zbytek si necháme na ozdobu. K rozmačkanému banánu přidáme zakysanku a mléko, tak abyhom dostali chustou omáčku. Vše dáme do hrnce a zahřejeme, když směs přejde varem přidáme cukr a koření. Směsí poté políváme koule a zdobíme plátky zbylého banánu.