Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme.
2
Slaninu nakrájenou na kostičky opražíme do sklovita a podusíme na ní na kostky nakrájenou mrkev.
Mleté maso pikantnějí opepříme, osolíme, promícháme s 1 vejcem a na jemno nastrouhanou 1 cibulí.
5
Na pekáček nalejeme 5 lžic oleje a střed posypeme strouhankou. Z 2/3 masové hmoty uděláme válec a položíme ho do středu pekáčku na strouhanku. Po celé délce válce uděláme prohlubeň. Naplníme ji připravenou fazolkovou náplní a přikryjeme zbytkem masové hmoty. Válec zformujeme tak, aby fazolkovou hmotu nebylo vidět. Posypeme strouhankou a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut.
6
Potom do pekáče přidáme bobkový list a druhou nakrájenou cibuli, podlejeme vodou a dopečeme. Asi 10 minut před dopečením přisypeme do pekáče zbytek fazolek, podlejeme smetanou rozmíchanou s moukou a dopečeme. Ochutíme cukrem a octem.
7
Krájíme na plátky a podáváme s fazolkami s omáčkou a brambory.
Dnes jsme ochutnali. Vylsedek vypada trochu jinak nez-li na fotce, ale i tak je hodne dobry. Asi zalezi i na druhu mleteho masa. Dekujeme za uzasny recept.