Mleté maso dáme do mísy, dochutíme sušeným česnekem, přistrouháme k němu Nivu, přidáme bílek a řádně promícháme. Solíme dle chuti, pozor Niva je hodně slaná, takže sůl použít třeba ani nemusíme. Ze směsi vytvoříme v mokrých rukách kuličky, zhruba o velikosti pingpongového míčku, které obalíme v polohrubé mouce a na trošce oleje osmažíme ze všech stran.
2
Po rozpuštění sýru si upravíme hustotu omáčky podle své představy, případně dosolíme. Ke konci smažení mletých kuliček přidáme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli a poté rozvonět i drobně nasekaný česnek. Přidáme špenát (povolený mražený nebo vypraný čerstvý) a krátce ho podusíme na mírném plameni, pod poklicí. Přisypeme nastrouhanou nebo rozdrobenou Nivu, přilijeme smetanu, opepříme (nemusíme), necháme krátce probublávat.