Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, papriku, pepř, sůl a vodu. Vše řádně promícháme a přidáme strouhanku na zahuštění směsi, dle potřeby. Opět dobře promícháme a směs rozdělíme na cca 8 stejně velkých dílů.
Romadury rozbalíme a pokrájíme na 8 stejně velkých dílů. Mokrou rukou vytvarujeme placičky, do kterých pevně zabalíme kousky romaduru. Pak koule zabalíme do dvou nebo třech plátků slaniny a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy. Pokud je slanina prorostlejší, není nutné pekáč vymazávat tukem.
3
Zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 25 minut, pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo necháme brambory rovnou péct společně s masovými koulemi (jako jsem je pekl já).