Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.
2
Druhou pánev rozpálíme a najemno nakrájenou slaninu opečeme dozlatova a stáhneme z plotny.
3
Cibuli, mrkev a 2 stonky řapíkatého celeru oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno (můžeme dát nakrájet do robota). Až je maso opečené dozlatova, přidáme snítky rozmarýnu, 4 rozdrcené neoloupené stroužky česneku a 6 lžic worcester omáčky, promícháme, přidáme nakrájenou zeleninu, znovu promícháme a snížíme plamen. Občas promícháme.
4
Pánev se slaninou znovu rozpálíme, přidáme nahrubo nasekaná rajčata, fazole i s omáčkou a mírným varem necháme trochu odpařit omáčku. Nakonec přidáme k fazolím trošku olivového oleje, zastříkneme octem a zasypeme nakrájenou bazalkou.
5
Podáváme buď s pečeným bramborem se zakysanou smetanou nebo pečivem.