Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, housky rozmočené v mléce, vejce, mouku a dobře promícháme. Pomocí folie si rozválíme plát, který poklademe plátky šunky a na ně smaženici z žampionů pokrájených na plátky, lehce osolených a opečených na másle a zahuštěných vejci.
Kuřecí řízky si pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na smaženici. Pomocí folie sekanou svineme, trochu pomačkáme, vložíme na pekáč. Pečeme na rozehřátém oleji, sádle nebo jen podléváme. Pečeme zvolna, aby se maso propeklo i uvnitř, později teplotu přidáme a dopečeme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Rykalová
|13. 11. 2015 17:15
Děkuji za výborný recept. Jsem ráda, že jsem sekanou vyzkoušela a určitě jí ještě někdy upeču.
Blanka
|4. 8. 2015 12:52
Nepoužila jsem folii ale alobal a asi tak v půlce pečení ho sundala. Byl to excelentní oběd a moc za recept děkuji. Hezký den!
Vargová
|11. 9. 2013 17:48
Tento recept rozhodně stojí za námahu, je výborný. :-)
Zuzana
|18. 2. 2013 12:24
Byla výborná, do části jsem přidala kousek nivy, to kvůli manželovi, který jí miluje. Péct roládu ve formě je skvělý nápad u kterého zůstanu.
Míla Koutná
|7. 9. 2012 20:08
Můžu jí jen doporučit, je výborná a mletého masa může být určitě víc. Já jsem k ní ušlehala bramborovou kaši, byla to mňamka! :-P :-*
Helena Kutačová
|18. 1. 2012 10:18
Náplně je docela dost tak jsem roládu pro jistotu pekla v alobalu. Někdy mi praskne i nenaplněná sekaná a pak mám vztek ;-)
Fousek Jan
|19. 10. 2011 09:54
Připravoval jsem jí v trochu jiném stylu. Do skleněné mísy jsem dal půlku mleté, pak náplň a navrch uplácal zbytek mleté, zaklopil jsem vše víkem a upekl. Zbyly jen prázdné talíře, takže dobrý.
Jitka
|30. 9. 2011 12:59
Pekla jsem jí taky ve formě, odpadla starost jestli praskne nebo ne a musím říst, že je vynikajicí. Kuřecí nudličky jsem navíc posypala pálivou papriku a tak byla nápln i trochu pikantní. Pekla jsem přikrytou tak třičtvrtě hodiny a pak ještě dopékala bez alobalu.
Němcová Simona
|23. 7. 2011 22:14
Roláda byla vynikající, vřele doporučuji, mleté jsem měla taky o trochu víc, v řeznictví nám dopřávají úmyslně ;-) :-D !
Anička
|11. 6. 2011 19:02
Manžel dojídá zbytek od oběda a mlaská, jako kdybych mu týden nedala najíst...,byla vážně výborná!
A.Nováková
|29. 5. 2011 10:46
Právě se peče a náramně voní. Položila jsem jí do srnčího hřbetu vystlaného alobalem, který jsem potřela sádlem. Chodíme kolem trouby a jsme natěšený na oběd :-)) !
čudla
|6. 5. 2011 15:03
Dělala jsem z 1 kila masa, aby bylo masa víc a roláda nechtěla prasknout. Byla moc dobrá a studená s kyselou okurkou taky
Tynka
|18. 4. 2011 07:06
Šišku jsem pekla v alobalu, protože mi plněné většinou prasknou, ten jsem na konec sundala a dopekla. Byla moooc dobrá :-P :-) .
Jo, jo, jak už na fóru Jirka nadnesl - maso plněné masem, to je moje... Doufám, že se autor nebude zlobit, že jsem nedělala velkou roládu ale menší roládičky. A jak je vidět z fotografie, jídlo bylo doplněno i třetím masem (zbývalo mi pár plátků anglické...). Jirko, je to lahůdka!!!!