Zdenko,když roládu trošku přimáčknete při zabalování,aby v ní nezůstal vzduch a pěkně na pevno zabalíte do alobalu,tak snad ani prasknout nemůže?!Já jí peču bez pomaštěného alobalu a tak 10minut před úplným upečením jí,,svléknu,,z alobalu a dodělám kůrčičku.S tím srnčím hřbetem,vyloženým alobalem to musí být taky,,tutovka,,.Přeji hodně štěstí.Jiří
Mě vždycky sekaná praskne,mrzí mě to moc,v komentářích jsem teď četla,že se má přidat Solamyl,nebo bude lepší péct ve formě?Po nakrájení je veškerý efekt v prčicích:-)
Rolada je vynikajici a take krasne vypada.
Díky ! Ale už jsem dopekla.... :-)) Pekla jsem hoďku na 190°C. A je to fakt moc dobré, dávám jedničku!
Peču při 200 - 230 stup.
Na kolik to mám péct? Díky
S tím solamylem je to dobrý nápad, krásně těsto váže, dobré a efektní
Je opravdu výborná, taky jsem dala Solamyl a místo mléka šlehačku. Náplň se může měnit podle chuti, nápad se srnčím hřbetem nemá chybu. Dávám zaslouženou jedničku.
sekaná je výborná,lepší jako z plátu masa z kýty
Ladislavo, dík za inspiraci. Před hodinou jsem roládu vytáhla z trouby. Pekla jsem ji v alobale - ve srnčím hřbetě. A výsledek - nádhera. Do masové hmoty jsem přidala trochu strouhanky,1 vajíčko a nadoporučení Maruš 2 lžíce Solamylu. Do náplně doporučuji dát hrášek i kapii. Hrášek je lepší zamíchat do smaženice a kapií zas posypat náplň. Dvacet minut před dokončením, jsem alobal odkryla a na roládu opatrně nahňácela těstičko = 1 bílek jsem smíchala se sušenou petrželkou, mletou paprikou, lžíci strouhanky a 2 lžíci strouhanéhoEidamu. Potom jsem odkrytou roládu dopekla, až se na povrchu udělala křupavá kůrčička. Moc dobré. Dávám 1.
Ladko Vondrakova,dobry napad s tim srncim hrbetem...:-)
Opravdu jednoduchá a dobrá roláda!!Musím dát jedničku!
Peču sekanou v alobalem vyložené chlebíčkové formě,ať už na bílkový chlebíčk nebo srnčí hřbet. Vypadá pak na řezu dobře a přece jen tolik nepraská.
Katko,pece se zabalena.
Tak tohle je výborná záležitost, kterou nepohrdne žádná návštěva. Zvláště s blížícími se Velikonocemi. Nádivka se dá různě obměňovat. Výborné je se žampiony. Když dělám z bůčku také přidávám trochu solamylu a chce to hodně promíchat. Dávám 1
Mám dotaz - peče se roláda zabalená v alobalu nebo je na alobalu položená?
Mám podobný recept,ale z bůčku a místo mléka je tam šlehačka zbytek je stejný s tímtoreceptem.Jelikož ten můj recept je kalorická bomba,tak jsem vyzkoušela tuto variantu na mletou roládu a chutnala nám také.Pro jistotu jsem přidala Solamyl podle rady p.Maruš,nepraskla a byla skvěle upečená.Tuto roládu dělám vždy když máme hosty,podávám ji po studenu a o pochvalu není nikdy nouze.Hodnocení 1 je opravdu na místě.
Opravdu moc dobrý recept! Jednoduché a výsledek je super!
Paní Mileno,tuto sekanou dělám poměrně často.Zkuste příště přidat ještě tak 1 1/2 - 2 lžíce bramborového škrobu-Solamylu.Ještě mi nepraskla.Ještě dávám kousek jemně nakrájené cibule do masa,zbytek do náplně.
sekanou mohu jak koliv.tuhle dělám podobně.ale občas mi praskne,ikdyž jsem zkoušela různé fígle od kuchaře.tak nevím čím.jinak mnam M
Musím autorce dát za 1. Velmi dobrá roláda, ocenil i můj bráška - specialista na sekanou. Jídlo je jednoduché, nenáročné a přitom slavnostní.
Fakt výborná doporučuji do náplně přidat sterilovaný hrášek
Roládu jsem pekla k nedělnímu obědu s bramborovu kaší, byla opravdu výborná. K večeři se po ní zaprášilo prozměnu na studena.
Byla u nás k nedělnímu obědu. Rodince chutnala, opravdu moc dobrá.
Dnes som ju urobila, je výborná, len sa mi zdalo tej náplne veľa.Ale možno som mala urobiť tenšiu placku :-).
jako nedělní obě bylo výborné, přidala jsem trochu dušených hub
Děllala jsem v sobotu z kila mletého masa a tajně doufala,že v neděli nebudu muset vařit. Marně.Byla fakt výborná.
Roládu jsme jedli za studena a byla skvělá.Přidali jsme navíc hrášek a vypustili kapii a bylo to skvělé.
Mužu potvrdit,že studená nám také více chutnala.
Moc dobrá!
Roláda z mletého bůčku má ještě jednu verzi.Na 1 kg mletého bůčku 3 lžíce solamylu,1/4 l mléka.Ostaní stejné jak v původním receptu,nemusí být vegeta.Směs je dobré hodně promíchat,nejlépe ve hnětači.Povrch také potřít sojovou omáčkou,nebo i magi,péct bez alobalu,polévat výpekem.
Roládu je možné zhotovit i z 1 kg mletého bůčku.Ostatní přísady i náplň zůstávají stejné.Před pečením je dobré roládu potřít sojovou omáčkou.Není nutné péct v alobalu,ale během pečení polévatvýpekem.Každopádně obě varianty patří k velice "praktickým"!
Výborná už jsem jí dělala několikrát recept mám už dlouho a jedna moje poznámka.Alobal sundavám během pečení aby se udělala roláda do zlatova
Taky u nás to byl nedělní obídek,jednoduché,rychlé a výborné.Dávám za 1.
Nedělní obídek fakt moc dobrý, snedli jsme teplé, takže ani nevím, jak to chutná studené, snad příště zbyde, budu určitě opakovat
moc dobrá a ani nestačila vychladnout.dávam za 1....
Já jsem ji pekla včera, zhruba hodinu (ale dělal jsem ji z kila masa). Mně osobně tam moc nechutnala ta kapie, rodina si ale nestěžovala. A lepší mi to přišlo studené.
Pekla jsem 3/4 hodiny a bylo výborné - informace pro Anonyma
Výborné-doporučuji,pekla jsem bez alobalu a krásně držela roláda pohromadě,je dobrá teplá i studená
Jak dlouho se to peče v troubě?
Výborné, dělala jsem přesně podle předpisu, do vajec jsem přidala sterilovaný hrášek místo kapie, výborné teplé i studené
Doporučuji!!!! Naprosto výýýýborná věc! Ani na přípravu to není nijak náročné! Dávám velkou jedničku!!!
Výborná - držela jsem se receptu a byla na 1: No, ale ta anglická, by tam mohla být fakt dobrá....
Místo šunky do vajec, jsem pokladla plát anglickou slaninou,taky nám to moc chutnalo
Podle tohoto receptu dělám pravidelně, protože máme moc rádi mleté, je to dobré studené na chleba i teplé například s novým brambůrkem
Pekla jsem bez alobalu,sekaná držela tvar pěkně.Na řezu hezky barevné,chuťově velmi dobré.Určitě zkuste.
Fakt studená je špica
Moc dobré, máme raději než klasickou sekanou
Nejlepší je studená, obložená zeleninou s křenem a hořčicí