• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mletá roláda
Napište svůj komentář k receptu

Mletá roláda

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mletá roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová plec
    • vegeta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g nakládané kapie
    • 1
      dl mléko
    • petrželka
    • 100
      g šunka
    • olej
    • hořčice

Postup přípravy receptu

1
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme šunku (salám) a zalijeme vejci, až se hmota srazí. Odleželé maso dáme na mokrý igelit, vytvarujeme plát, potřeme hořčicí, poklademe náplní, posypeme kapií a petrželkou.
2
Pomocí igelitu svineme do rolády, dobře uzavřeme a dáme na pomaštěný alobal, jehož konce dobře upevníme. Pečeme v troubě na pekáči, do kterého nalijeme asi 1 dl vody.
3
Po upečení odstraníme alobal, necháme chvíli vypařit a krájíme. Můžeme též nechat úplně vychladnout a krájet na plátky na studenou mísu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mletá roláda s hermelínem

Mletá roláda s hermelínem

Mletá roláda s kuřecím masem

Mletá roláda s kuřecím masem

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty 73 | 27. 2. 2009 14:06

    Zdenko,když roládu trošku přimáčknete při zabalování,aby v ní nezůstal vzduch a pěkně na pevno zabalíte do alobalu,tak snad ani prasknout nemůže?!Já jí peču bez pomaštěného alobalu a tak 10minut před úplným upečením jí,,svléknu,,z alobalu a dodělám kůrčičku.S tím srnčím hřbetem,vyloženým alobalem to musí být taky,,tutovka,,.Přeji hodně štěstí.Jiří

  • zdenka supolova | 27. 2. 2009 13:14

    Mě vždycky sekaná praskne,mrzí mě to moc,v komentářích jsem teď četla,že se má přidat Solamyl,nebo bude lepší péct ve formě?Po nakrájení je veškerý efekt v prčicích:-)

  • Andrea Kajnarova | 31. 3. 2008 17:46

    Rolada je vynikajici a take krasne vypada.

  • jolana behalova | 8. 3. 2008 15:59

    Díky ! Ale už jsem dopekla.... :-)) Pekla jsem hoďku na 190°C. A je to fakt moc dobré, dávám jedničku!

  • Alina | 8. 3. 2008 14:15

    Peču při 200 - 230 stup.

  • jolana behalova | 8. 3. 2008 09:02

    Na kolik to mám péct? Díky

  • Janka | 25. 2. 2008 11:12

    S tím solamylem je to dobrý nápad, krásně těsto váže, dobré a efektní

  • Zuzana Šindlerová | 24. 2. 2008 17:31

    Je opravdu výborná, taky jsem dala Solamyl a místo mléka šlehačku. Náplň se může měnit podle chuti, nápad se srnčím hřbetem nemá chybu. Dávám zaslouženou jedničku.

  • helena pelichova | 22. 2. 2008 16:31

    sekaná je výborná,lepší jako z plátu masa z kýty

  • Danka Snášelová | 21. 2. 2008 18:21

    Ladislavo, dík za inspiraci. Před hodinou jsem roládu vytáhla z trouby. Pekla jsem ji v alobale - ve srnčím hřbetě. A výsledek - nádhera. Do masové hmoty jsem přidala trochu strouhanky,1 vajíčko a nadoporučení Maruš 2 lžíce Solamylu. Do náplně doporučuji dát hrášek i kapii. Hrášek je lepší zamíchat do smaženice a kapií zas posypat náplň. Dvacet minut před dokončením, jsem alobal odkryla a na roládu opatrně nahňácela těstičko = 1 bílek jsem smíchala se sušenou petrželkou, mletou paprikou, lžíci strouhanky a 2 lžíci strouhanéhoEidamu. Potom jsem odkrytou roládu dopekla, až se na povrchu udělala křupavá kůrčička. Moc dobré. Dávám 1.

  • Marsi | 20. 2. 2008 22:59

    Ladko Vondrakova,dobry napad s tim srncim hrbetem...:-)

  • venyss | 20. 2. 2008 13:19

    Opravdu jednoduchá a dobrá roláda!!Musím dát jedničku!

  • Ladislava Vondráková | 20. 2. 2008 12:36

    Peču sekanou v alobalem vyložené chlebíčkové formě,ať už na bílkový chlebíčk nebo srnčí hřbet. Vypadá pak na řezu dobře a přece jen tolik nepraská.

  • Marsi | 19. 2. 2008 21:46

    Katko,pece se zabalena.

  • Eva Přecechtělová | 19. 2. 2008 09:59

    Tak tohle je výborná záležitost, kterou nepohrdne žádná návštěva. Zvláště s blížícími se Velikonocemi. Nádivka se dá různě obměňovat. Výborné je se žampiony. Když dělám z bůčku také přidávám trochu solamylu a chce to hodně promíchat. Dávám 1

  • katka | 12. 12. 2007 11:11

    Mám dotaz - peče se roláda zabalená v alobalu nebo je na alobalu položená?

  • Jarka Mastilová | 25. 8. 2007 22:31

    Mám podobný recept,ale z bůčku a místo mléka je tam šlehačka zbytek je stejný s tímtoreceptem.Jelikož ten můj recept je kalorická bomba,tak jsem vyzkoušela tuto variantu na mletou roládu a chutnala nám také.Pro jistotu jsem přidala Solamyl podle rady p.Maruš,nepraskla a byla skvěle upečená.Tuto roládu dělám vždy když máme hosty,podávám ji po studenu a o pochvalu není nikdy nouze.Hodnocení 1 je opravdu na místě.

  • Veronika | 16. 7. 2007 13:44

    Opravdu moc dobrý recept! Jednoduché a výsledek je super!

  • Maruš | 25. 3. 2007 14:23

    Paní Mileno,tuto sekanou dělám poměrně často.Zkuste příště přidat ještě tak 1 1/2 - 2 lžíce bramborového škrobu-Solamylu.Ještě mi nepraskla.Ještě dávám kousek jemně nakrájené cibule do masa,zbytek do náplně.

  • MilenaR | 25. 3. 2007 10:59

    sekanou mohu jak koliv.tuhle dělám podobně.ale občas mi praskne,ikdyž jsem zkoušela různé fígle od kuchaře.tak nevím čím.jinak mnam M

  • Krista Romanová | 24. 3. 2007 16:31

    Musím autorce dát za 1. Velmi dobrá roláda, ocenil i můj bráška - specialista na sekanou. Jídlo je jednoduché, nenáročné a přitom slavnostní.

  • XY | 26. 2. 2007 19:04

    Fakt výborná doporučuji do náplně přidat sterilovaný hrášek

  • Petra | 26. 2. 2007 16:13

    Roládu jsem pekla k nedělnímu obědu s bramborovu kaší, byla opravdu výborná. K večeři se po ní zaprášilo prozměnu na studena.

  • marci | 26. 2. 2007 15:52

    Byla u nás k nedělnímu obědu. Rodince chutnala, opravdu moc dobrá.

  • Mirka G. | 25. 2. 2007 14:24

    Dnes som ju urobila, je výborná, len sa mi zdalo tej náplne veľa.Ale možno som mala urobiť tenšiu placku :-).

  • Anonym | 19. 2. 2007 11:15

    jako nedělní obě bylo výborné, přidala jsem trochu dušených hub

  • Alexa Hoffmannová | 19. 2. 2007 08:43

    Děllala jsem v sobotu z kila mletého masa a tajně doufala,že v neděli nebudu muset vařit. Marně.Byla fakt výborná.

  • lenča | 18. 2. 2007 14:58

    Roládu jsme jedli za studena a byla skvělá.Přidali jsme navíc hrášek a vypustili kapii a bylo to skvělé.

  • Vlasta Vejvodova | 16. 2. 2007 09:44

    Mužu potvrdit,že studená nám také více chutnala.

  • Vlasta Vejvodova | 15. 2. 2007 11:54

    Moc dobrá!

  • Rena | 13. 2. 2007 17:45

    Roláda z mletého bůčku má ještě jednu verzi.Na 1 kg mletého bůčku 3 lžíce solamylu,1/4 l mléka.Ostaní stejné jak v původním receptu,nemusí být vegeta.Směs je dobré hodně promíchat,nejlépe ve hnětači.Povrch také potřít sojovou omáčkou,nebo i magi,péct bez alobalu,polévat výpekem.

  • Iva | 13. 2. 2007 11:01

    Roládu je možné zhotovit i z 1 kg mletého bůčku.Ostatní přísady i náplň zůstávají stejné.Před pečením je dobré roládu potřít sojovou omáčkou.Není nutné péct v alobalu,ale během pečení polévatvýpekem.Každopádně obě varianty patří k velice "praktickým"!

  • Jana Mašková | 13. 2. 2007 10:51

    Výborná už jsem jí dělala několikrát recept mám už dlouho a jedna moje poznámka.Alobal sundavám během pečení aby se udělala roláda do zlatova

  • Zdeňka | 12. 2. 2007 14:06

    Taky u nás to byl nedělní obídek,jednoduché,rychlé a výborné.Dávám za 1.

  • doktorka | 11. 2. 2007 22:37

    Nedělní obídek fakt moc dobrý, snedli jsme teplé, takže ani nevím, jak to chutná studené, snad příště zbyde, budu určitě opakovat

  • věra | 11. 2. 2007 13:57

    moc dobrá a ani nestačila vychladnout.dávam za 1....

  • Eva | 11. 2. 2007 10:20

    Já jsem ji pekla včera, zhruba hodinu (ale dělal jsem ji z kila masa). Mně osobně tam moc nechutnala ta kapie, rodina si ale nestěžovala. A lepší mi to přišlo studené.

  • Luba | 10. 2. 2007 23:27

    Pekla jsem 3/4 hodiny a bylo výborné - informace pro Anonyma

  • Zdenka Kačerovská | 10. 2. 2007 17:43

    Výborné-doporučuji,pekla jsem bez alobalu a krásně držela roláda pohromadě,je dobrá teplá i studená

  • Anonym | 10. 2. 2007 08:52

    Jak dlouho se to peče v troubě?

  • Luba | 11. 10. 2006 17:58

    Výborné, dělala jsem přesně podle předpisu, do vajec jsem přidala sterilovaný hrášek místo kapie, výborné teplé i studené

  • Jana Kubcová | 10. 10. 2006 23:18

    Doporučuji!!!! Naprosto výýýýborná věc! Ani na přípravu to není nijak náročné! Dávám velkou jedničku!!!

  • Soňa | 11. 8. 2006 10:46

    Výborná - držela jsem se receptu a byla na 1: No, ale ta anglická, by tam mohla být fakt dobrá....

  • Iveta | 10. 8. 2006 16:10

    Místo šunky do vajec, jsem pokladla plát anglickou slaninou,taky nám to moc chutnalo

  • Nilda | 29. 7. 2006 09:18

    Podle tohoto receptu dělám pravidelně, protože máme moc rádi mleté, je to dobré studené na chleba i teplé například s novým brambůrkem

  • Jana | 29. 7. 2006 01:36

    Pekla jsem bez alobalu,sekaná držela tvar pěkně.Na řezu hezky barevné,chuťově velmi dobré.Určitě zkuste.

  • Lubor | 14. 10. 2005 19:44

    Fakt studená je špica

  • Stáňa Nová | 13. 10. 2005 19:55

    Moc dobré, máme raději než klasickou sekanou

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 21:25

    Nejlepší je studená, obložená zeleninou s křenem a hořčicí

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Mléko Nakládané kapie Olej Pepř mletý Petrželka Sůl Šunka Vegeta Vejce Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové…
22
Jemné tvarohové lívance - kynuté
Jemné tvarohové lívance …
18
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové…
18
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Oznámení, na které čekal celý svět: Tohle je nový Harry Potter!

Oznámení, na které čekal celý svět: Tohle je nový Harry Potter!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Mletá roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact